Archief
D Ploegaert

D Ploegaert

Zaterdagvoetbal: Quintus speelt gelijk tegen Schipluiden

Schipluiden en Westlandia liepen wederom schade op in strijd om het kampioenschap. Excelsior Maassluis stijgt naar plaats drie en heeft koploper Katwijk in het vizier. FC 's-Gravenzande won weer en Maasdijk versloeg Naaldwijk.

Topklasse

Excelsior Maassluis is na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Lisse terug te vinden op de derde plaats van de ranglijst. De tricolores hebben zes punten achterstand op koploper Katwijk. Aan de Lavendelstraat won de thuisploeg met 4-3 van de bezoekers uit de Bollenstreek.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande is bezig aan een sterke reeks. In Wilnis won de fusieclub met 2-1 van CSW. Door dit resultaat staat FC 's-Gravenzande op plaats vier met zeven punten achterstand op koplopers Argon en Nootdorp. Daarnaast heeft de ploeg nog kans op de derde periodetitel en de vervangende periode.

Tweede klasse C

Westlandia lijkt de race om het kampioenschap uit handen te geven. In twee derby's verloor de Naaldwijkse ploeg vijf punten. Na het gelijkspel tegen sportclub Monster volgde nu een 3-0 nederlaag tegen HVC'10. De Hoekse ploeg staat nu achtste. Westlandia heeft twee punten achterstand op koploper SVC'08, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Lyra moest op eigen veld een nederlaag incasseren. TAVV bleek met 2-0 te sterk De Lierse ploeg staat op plaats negen. Sportclub Monster sprokkelde een punt. Op sportpark Polanen speelde het gelijk tegen SEV: 0-0. Sportclub Monster staat op plaats elf.

VDL liet twee punten liggen in de wedstrijd tegen hekkensluiter GHC. Beide ploegen sloten af met een 1-1 gelijkspel. VDL staat op plaats zeven. KMD leed de elfde nederlaag van het seizoen. RCL bleek in het Westland met 2-0 te sterk. KMD staat voorlaatste.

Derde klasse B

Het worden acht zware wedstrijden voor Verburch, MVV'27 en Naaldwijk. Deze drie ploegen strijden met Semper Altius, TAC'90 en GDA om de twee p/d-plaatsen te ontlopen. Uitgaande dat DUNO en DSVP gaan degraderen. Naaldwijk moest aan de Lange Kruisweg een 3-0 nederlaag incasseren tegen Maasdijk. Naaldwijk staat twaalfde. Maasdijk blijft derde en heeft een mogelijke nacompetitie plaats in het vizier.

MVV'27 verloor bij Die Haghe. De nummer twee van de ranglijst won met 2-1. De Maaslandse ploeg staat op plaats negen. Verburch verloor aan de Arckelweg van subtopper Berkel. De bezoekers wonnen met 4-1. Verburch staat op plaats elf.

Honselersdijk is in strijd met Maasdijk en Die Haghe voor in ieder geval de vervangende periode van de huidige koploper Te Werve. Honselersdijk liet zich niet verrassen door degradatiekandidaat DSVP. Op sportpark De Strijphorst won de nummer vier met 3-0.

Vierde klasse B

VELO kreeg op wedstrijddag 18 een mooi presentie van streekgenoot Loosduinen. Duindorp ging in en tegen Loosduinen met maar liefst 5-1 onderuit. VELO won zelf met 7-1 van hekkensluiter Laakkwartier en heeft nu als koploper zeven punten voorsprong op nummer twee Duindorp.

Vierde klasse E

Schipluiden heeft twee punten laten liggen in strijd om het kampioenschap. In de streekderby tegen Quintus kwam de koploper niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Een prima resultaat voor de Heulse ploeg die mee blijft strijden om de tweede periodetitel. Schipluiden heeft nu nog maar drie punten voorsprong op Ariston'80. Quintus staat op plaats zes.

MSV'71 was vrij.