fred van der ende

Zaalhandbal dames: Quintus geeft DOS pak slaag

Westlandia verloor dure punten in strijd om het kampioenschap. Ook Verburch en Schipluiden konden geen overwinning bijschrijven. De twee teams van Quintus lieten hun opponent volledig kansloos.

Eredivisie, kampioenscompetitie

Virto/Quintus heeft zich officieus al geplaats voor de halve finales van de play-offs. In de eerste thuiswedstrijd in kampioenspoule B maakte de Heulse ploeg in de Van der Voorhal korte metten met Schuler Afbouwgroep/DOS. Na twee keer 30 minuten handbal gingen de Drentse dames met een 46-17 nederlaag terug naar Emmer Compascuum. Quintus heeft nu zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. DOS heeft één punt.

De Drentse ploeg wilde nog wat klaar spelen in de kampioenscompetitie, maar moet al na één wedstrijd afhaken of de ploeg moet nog gaan stunten tegen Vlug en Lenig. Gezien het verloop van de reguliere competitie is dat een lastige klus. In Kwintsheul kwam DOS er vanaf het begin niet aan te pas. Na 10 minuten spelen was de tussenstand 10-4. Halverwege de wedstrijd was de stand 25-10. De grens van 40 doelpunten werd na 54 minuten bereikt. De stand was 40-16. Uiteindelijk won Quintus dus met 46-17.

Na twee nederlagen op rij hebben de reserves van Virto/Quintus de voorlaatste thuiswedstrijd afgesloten met een klinkende overwinning. In de Van der Voorthal kreeg opponent United Breda geen voet aan de grond. Voor rust kwamen de gasten nog zeven keer tot scoren (13-7), maar na de pauze was het schaars aan de kant van Breda, want de ploeg scoorde nog maar drie keer. Quintus won met 28-10. De Heulse ploeg staat derde. Volgende week komt koploper Borhave op bezoek in Kwintsheul. Voor Borhave kan dit de kampioenswedstrijd worden.

In strijd om het kampioenschap heeft WPK/Westlandia twee dure punten laten liggen tegen Westsite. De Amsterdamse ploeg vertrok uit sporthal De Pijl met een 25-22 overwinning. Westlandia opende nog wel goed, maar zakte daarna weg. Gelukkig speelde Westsite ook niet goed waardoor de thuisploeg toch met een 11-8 voorsprong de kleedkamer inging. De bezoekers hadden door dat er wat te halen viel in Naaldwijk en ging op zoek naar een overwinning. Verdedigend en aanvallend liep het stroef bij Westlandia, Westsite profiteerde en won met 25-22. Westlandia heeft met nog vier wedstrijden te spelen drie punten achterstand op koploper Gemini.

De laatste vier wedstrijden gaan uitmaken welke ploeg naast de reserves van Hellas gaat degraderen. Het verschil tussen de vier ploegen die in aanmerking komen voor deze plaats is klein. Verburch kon in de negende thuiswedstrijd geen punt pakken tegen Hercules. De bezoekers profiteerde van een slechte start van de thuisploeg. Halverwege de wedstrijd keek Verburch in de Jan van der Valkhal tegen een 11-17 achterstand aan. Na de pauze kon Verburch de achterstand verkleinen tot drie treffers, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Hercules won het duel met 27-21. Verburch staat gedeeld tiende met MIC. Beide ploegen hebben één punt achterstand op Dongen, dat negende staat.

De wedstrijd tegen de koploper leverde voor Schipluiden een misschien wel ingecalculeerde nederlaag op. Oliveo won in sporthal Het Nest met 29-19. De ruststand was 14-7 in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker. Schipluiden had misschien te veel respect voor de wel betere tegenstander.