Zaalhandbal: dames Quintus tweede en heren Quintus verliezen

De dames van Quintus plaatsten zich als nummer twee van de reguliere competitie en gaat als nummer één een kampioenspoule in. De heren van Quintus verloren van Hurry Up, maar het spel doet goeds beloven in de komende weken tegen directe concurrenten voor plaats zes in de kampioenscompetitie. De reserves van Quintus heren lijken de nacompetitie te gaan missen.

Na een gemakkelijke overwinning op Klink Nijland/Kwiek is Virto/Quintus als tweede geëindigd in de reguliere competitie en gaat als nummer één van kampioenspoule twee in. De Heulse dames treffen Vlug en Lenig en DOS. In de kruisfinales kan de ploeg VOC, Dalfsen of Handbal Venlo als tegenstander krijgen. Overigens eindigden Quintus en Dalfsen op een gedeelde tweede plaats, echter het doelsaldo van Quintus was veel beter dan de regerend landskampioen.

In sporthal Tijenraan in Raalte had Quintus een gemakkelijkere avond dan waarschijnlijk gedacht. Quintus had niets te duchten van de promovendus. De ruststand in Overijssel was 18-5 in het voordeel van de bezoekers. De Heulse dames sloten de wedstrijd af met een 36-14 overwinning.

Eredivisie, kampioenspoule

Na drie wedstrijd is Koornneef W&S/Quintus nog puntloos in de kampioenspoule. De Heulse ploeg verloor ook de derde wedstrijd. Net als twee eerdere ontmoetingen in de reguliere competitie bleek Hurry Up net te sterk. In de Van der Voorthal won Hurry Up met 25-23 en boekte hiermee de tweede overwinning.

De Heulse ploeg startte prima aan de wedstrijd en leidde al snel met 3-0. De Drentse opponent nam bij deze stand na negen minuten een time-out. Na deze time-out ging het lopen bij Hurry Up en kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Bij 6-6 nam Hurry Up voor het eerst de leiding en gaf dit niet meer uit handen. Hurry Up hield telkens een klein gaatje en de marge werd vijf minuten voor het rustsignaal vier treffers. Uiteindelijk ging Quintus rusten met een 15-12 achterstand.

Na de pauze was de thuisploeg niet bij machte om deze achterstand ongedaan te maken. De thuisploeg kwam tot op twee doelpunten (18-20), maar dichterbij kwam de Heulse ploeg niet in de resterende vijftien minuten. De laatste vijf minuten gingen in met een 25-22 stand in het voordeel van Hurry Up. Quintus scoorde nog eenmaal en dat was de laatste treffer van de wedstrijd.

De komende twee wedstrijden tegen E&O (volgende week) en Tachos (een week later) zijn cruciaal voor de Heulse ploeg. Bij winst op deze twee concurrenten lijkt plaats nummer zes bijna zeker en dus ook plaatsing voor de Bene-League. Overigens doet Quintus het ten opzichte van de twee concurrenten het goed in het doelsaldo. Het doelsaldo van Quintus is min 18 en van de twee concurrenten min 43.

Voor de reserves van Koornneef W&S/Quintus lijkt de nacompetitie verder weg te geraken na het derde verlies op rij en nu tegen laagvlieger HABO'95. In iedere geval kan de ploeg de vierde periodetitel na drie wedstrijden al op de buik schrijven, want het leverde drie nederlagen op. Alleen via de vierde plaats in de competitie kan nacompetitie veilig gesteld worden mits de reserves van BEVO de vierde periodetitel winnen en Aristos achter de Heulse ploeg blijft. De Amsterdamse ploeg en Quintus staan nu gedeeld vierde met een beter doelsaldo voor Aristos. In de resterende drie wedstrijden speelt Quintus nog tegen DIOS, WHC en Achilles. Aristos speelt nog tegen Sittardia, Swift 2000 en Handbal Rotterdam. Quintus lijkt het gemakkelijkste programma te hebben om plaats vier vast te houden.

In sporthal De Burcht in Boekel verloor Quintus na veel technische fouten en volgens de technische leiding onterechte tijdstraffen met 23-22 van HABO'95. A-junior Thijs van den Driest was uitblinker.