Zondagvoetbal: Westlandia gelijk, overige ploegen winnen

Westlandia verspeelde twee punten in de race om het kampioenschap. Nieuwerkerk kaapte op de valreep een punt weg in Naaldwijk. VELO handhaafde zich op plaats drie en Den Hoorn behoudt eveneens de koppositie.

In strijd om het kampioenschap heeft Westlandia twee punten laten liggen. Op sportpark De Hoge Bomen kwam het in degradatienood verkerende Nieuwerkerk op bezoek en nam een punt mee. Na 90 minuten spelen sloten beide ploegen af met een 1-1 eindstand. Nieuwerkerk scoorde in blessuretijd de gelijkmaker. Nummer twee DHC speelde eveneens gelijk en nummer drie De Dijk won wel. Westlandia heeft met nog negen wedstrijden te gaan tien punten voorsprong op De Dijk. DHC volgt op elf punten.

VELO heeft de derde plaats weten te behouden. Aan de Noordweg in Wateringen won de thuisploeg de spannende wedstrijd tegen VOC. De suptopper eindigde in een 2-1 overwinning voor VELO. Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil één punt in het voordeel van VELO.

Den Hoorn heeft de marge met Wippolder behouden. De koploper had moeite om afstand te nemen van REMO. De Haagse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 1-0. Pas na drie kwart van de wedstrijd maakte Den Hoorn gelijk. Vijf minuten later scoorde Vincent Plichta de verdiende winnende treffer. Wippolder volgt op vier punten van de koploper.