Zaalhandbal dames: VELO gedegradeerd

VELO is officieel gedegradeerd naar de Tweede divisie. De Wateringse ploeg verloor van BEVO. Westlandia blijft kans maken op het kampioenschap. Schipluiden heeft directe handhaving in het vizier.

Na twee jaar aanwezigheid in de eerste divisie is Veneco/VELO vier wedstrijden voor het einde van de competitie gedegradeerd naar de Tweede divisie. De Wateringse formatie had voorafgaand aan het duel tegen Targos/BEVO alleen de degradatie kunnen uitstellen, maar feitelijk gebeurde wat gedurende het seizoen langzaam zichtbaar werd. In de tweede hal van de VELOhal verloor de thuisploeg van Targos/BEVO. Na een 13-12 voorsprong bij rust wonnen de bezoekers uit Panningen met 30-23. Targos heeft officieel één punt nodig om veilig te zijn.

De reserves van Virto/Quintus blijven samen met DSVD op een gedeelde tweede plaats staan. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met miniem verschil van Fiqas/Aalsmeer. Na een 11-10 voorsprong bij rust won Quintus met 22-21. Koploper Borhave heeft drie punten voorsprong op de twee naaste achtervolgers.

Tweede divisie B

De uitwedstrijd tegen Dongen leverde Verburch een ingecalculeerde nederlaag op, want een aantal speelsters waren niet aanwezig in verband met vakantie. In Dongen was de ruststand nog gelijk : 10-10. Na de pauze kon Verbruch de lijn van de eerste helft niet doorzetten en moest het een 26-15 nederlaag incasseren. Met nog vijf speelronden te gaan komen nog vijf ploegen in aanmerking voor de tweede degradatieplaats. De eerste ploeg die zal degraderen zijn de reserves van Hellas.

De Haagse opleidingsploeg moest het opnemen tegen WPK/Westlandia. De Naaldwijkse ploeg blijft na de 32-22 overwinning koploper Gemini op de hielen zitten. De Zoetermeerse ploeg heeft nog steeds één punt voorsprong op Westlandia. Eén van deze twee ploegen zal de kampioensvlag gaan hijsen. Nummer drie BFC heeft nu vijf punten achterstand op Gemini en lijkt uitgeschakeld in de titelstrijd. In Den Haag leidde Westlandia halverwege de wedstrijd met 14-11. In de tweede helft speelde de Naaldwijkse ploeg beter dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Vooral de snelle tegenaanvallen waren in de laatste 30 minuten zeer effectief.

Hoofdklasse D

In strijd om rechtstreeks lijfsbehoud heeft Schipluiden twee punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Saturnus/Leiden. De hekkensluiter kwam er in de Postkogekohal niet aan te pas. Schipluiden leidde halverwege de wedstrijd met 10-4. Na 60 minuten spelen stond een 19-13 eindstand op het scorebord. Schipluiden heeft met nog vijf wedstrijden te spelen zes punten voorsprong op nummer elf NEA. Als de voortekenen niet bedriegen is direct lijfsbehoud voor Schipluiden een kwestie van tijd.