Zaalhandbal dames: Westlandia wint topper van Gemini

WPK/Westlandia heeft de topper tegen koploper Gemini gewonnen en heeft hiermee de strijd om het kampioenschap open gegooid. Quintus had een lastige avond in Geleen, maar won toch. Verburch pakte twee belangrijke punten. Schipluiden en de reserves van Westlandia verloren.

Virto/Quintus heeft in ieder geval minimaal de derde plaats veilig gesteld. In de voorlaatste uitwedstrijd wist de Heulse ploeg op de valreep een overwinning te behalen tegen Vlug en Lenig. In sportcomplex Glanerbrook in Geleen legden beide ploegen een spannende wedstrijd op de mat. Beide ploegen ontliepen elkaar eigenlijk weinig. Na een kwartier spelen had Quintus een kleine voorsprong (8-5), waarna in het restant van de eerste helft de thuisploeg weer in de wedstrijd terug kwam. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 11-11 ruststand. Na de pauze wist Vlug en Lenig langzaam een voorsprong op te bouwen. Na ruim 47 minuten spelen was de voorsprong voor de thuisploeg: 22-18. In de laatste minuten van de wedstrijd wist de Heulse ploeg de wedstrijd te kantelen en met een 27-24 overwinning van het veld te stappen.

Verburch heeft de derde wedstrijd op rij weten te winnen. In de Jan van der Valkhal won de thuisploeg voor de vierde keer een thuiswedstrijd. Opponent E&A werd met 24-15 verslagen. Onder aanvoering van de goed keepende Jolanda Barendse was de Poeldijkse dekking moeilijk te verschalken. De ruststand was 15-9 in het voordeel van de thuisploeg. Door de nederlaag van nummer 11 Dongen heeft Verburch drie punten voorsprong op de Brabantse concurrent voor lijfsbehoud. Deze marge is van belang omdat Verburch volgende week tegen Dongen enkele speelsters mist vanwege vakantie. Misschien dat de Poeldijkse ploeg kan verrassen.

WPK/Westlandia heeft de strijd om het kampioenschap weer open gegooid. In sporthal De Pijl versloeg de thuisploeg koploper Gemini met 34-27. Door deze overwinning is de achterstand van Westlandia op Gemini nog maar één punt. Het wordt de resterende zes wedstrijden een spannende race om het kampioenschap waar beide ploegen overigens ook nog tegen nummer drie BFC zullen spelen. De ruststand was 15-13 in het voordeel van de bezoekers, maar het goed spelende Westlandia speelde vervolgens een overtuigende tweede helft en legde daarin de basis voor de 34-27 overwinning.

De twee regioploegen hadden een slechte avond. In strijd om lijfsbehoud verloren beide ploegen hun wedstrijd. Aan de andere kant wonnen NEA (tegen Westlandia) en ROAC wel, respectievelijk de nummers 11 en 10. De laatste zes wedstrijden worden vooral voor Schipluiden spannend, want kan de ploeg zich zonder nacompetitie handhaven?

Schipluiden ging op bezoek bij de kampioen van vorig seizoen WHC. In sporthal Loosduinen kon de ploeg uit Midden-Delfland de tegenstander niet bijbenen. De Loosduinse ploeg was een maatje te groot. Na een 13-8 achterstand bij rust verloor Schipluiden met 27-16. Volgende week speelt Schipluiden tegen hekkensluiter EHC en winst is noodzakelijk.

De reserves van WPK/Westlandia vergaten in Ouderkerk aan den Amstel om zich officieus veilig te spelen en streekgenoot Schipluiden een dienst te bewijzen. De Naaldwijkse ploeg had in de tweede helft een complete offday en dat speelde opponent NEA in de kaart. De thuisploeg moest als nummer 11 winnen om in de buurt te blijven van de veilige tiende plaats. Westlandia heeft nog vijf punten uit zes wedstrijden nodig om veilig te zijn. De eerste helft ging nog gelijk op. Beide ploegen gingen rusten met een 8-8 tussenstand. Na de pauze ging het mis bij de Westlandse dames, zowel verdedigend als aanvallend. NEA profiteerde en won met 25-18.