Heren Quintus naar kwartfinale beker en dames Quintus winnen eenvoudig

De heren van Koornneef W&S/Quintus hebben de kwartfinale van het landelijk bekertoernooi bereikt. De Heulse ploeg won in Emmen van Oosting Metaal Recycling/E&O. De dames van Virto/Quintus hadden een gemakkelijke avond tegen Handbal Venlo.

Voor de heren van Koornneef W&S/Quintus is het een mentale opsteker vlak voor het begin van de kampioenspoule. De resultaten waren de afgelopen weken wat minder, maar nu stond de Heulse ploeg er, zowel verdedigend als aanvallend liet het weinig steken vallen. De openingsfase ging gelijk op. E&O 8-8 voor het laatst op voorsprong en moest toen in de achtervolging op Quintus, dat voor rust tweemaal een marge van drie doelpunten had. De ruststand was 15-13 in het voordeel van de Heulse ploeg. Na de pauze wisten de bezoekers zelfs uit te lopen tot een positieve marge van vijf treffers ( 19-14). E&O kwam terug tot op twee doelpunten (19-17), maar verder liet Quintus de opponent niet dichterbij komen. De Heulse ploeg liep zelfs weer uit naar 24-20 en kon bij 25-22 de felicitaties in ontvangst nemen van de Drentse opponent.

De dames van Virto/Quintus hadden een gemakkelijke avond in de vooruitgeschoven competitiewedstrijd tegen Gilde BT/Handbal Venlo. De wedstrijd was verschoven in verband met de Europese wedstrijden van volgend weekend. In de Van der Voorthal was het snel gedaan met de nummer vijf van de ranglijst. Na de eerste helft was de stand 20-3 voor de thuisploeg. De wedstrijd werd afgesloten met een 36-11 overwinning voor Quintus. De Heulse ploeg staat nu alleen op een tweede plaats met drie punten achterstand op koploper VOC, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande zaterdag volgt de volgende topper. In Geleen is Vlug en Lenig de tegenstander.