De Bakker redt het niet tegen Coric

Thiemo de Bakker heeft maandagavond niet kunnen stunten in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De tennisser uit 's-Gravenzande verloor in drie sets van de Kroaat Borna Coric: 7-6 (9), 4-6 en 6-3.

Coric is de nummer 38 van de wereld, De Bakker staat op plek 90. Van het verschil op de ranglijst was echter weinig te merken. De Westlander had in de eerste set genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar liet tien setpoints onbenut. De tweede set kon hij met een break voorsprong wel naar zich toetrekken.

De laatste set ging lang gelijk op, maar de wedstrijd kantelde bij een 4-3 stand in het voordeel van de Kroaat. De achtste game duurde minutenlang, maar uiteindelijk brak Coric De Bakker, waarna hij ook de laatste game en dus de wedstrijd won.