Zaterdagvoetbal: zevenklapper Lyra tegen HVC'10

Lyra pakte in Hoek van Holland uit tegen HVC'10 en won met 7-2. Excelsior Maassluis sloot af met 0-0. VELO en Schipluiden wonnen. FC 's-Gravenzande, VDL en MVV'27 pakten geen enkel punt.

Topklasse

Voor de achtste keer dit seizoen heeft Excelsior Maassluis een puntendeling behaald. In en tegen Capelle kwamen beide ploegen niet tot score. De tricolores staan op een keurige vijfde plaats. De eerste zeven ploegen stromen door naar de nieuw te vormen Tweede Divisie. Excelsior Maassluis heeft acht punten voorsprong op nummer acht en promovendus DVS'33 Ermelo.

FC 's-Gravenzande is aan een vrije val bezig die al zes wedstrijden duurt. De fusieploeg speelde niet goed tegen Valken'68. Pas in het laatste kwartier werd het zwak spelende FC 's-Gravenzande verslagen door de bezoekers op het Juliana sportpark. Het was 1-1- na de eerste helft. In het laatste kwartier scoorde Valken'68 nog twee keer en won met 3-1. FC 's-Gravenzande staat nog wel op plaats vijf.

Lyra heeft een zevenklapper gescoord in de streekderby tegen HVC'10. Op sportpark De Rondgang kwam HVC'10 na vijf minuten op voorsprong, maar daarna was het Lyra dat de klok sloeg met het maken van doelpunten. Na de eerste helft stond een 4-1 voorsprong op het scorebord voor de Lierse ploeg. Na de pauze kon HVC'10 bij 1-5 nog iets terugdoen waarna Lyra nog twee keer wist te scoren. Door de 7-2 overwinning stijgt Lyra naar plaats zeven. HVC'10 zakt naar positie twaalf.

VDL speelt een wisselvallig seizoen. Dit kwam ook tot uiting tegen RCL. Beide ploegen hadden een overwinning nodig. RCL won met 2-0 en staat achtste. Voor VDL was het de derde nederlaag op rij. VDL is na de achtste nederlaag terug te vinden op plaats zes. VDL heeft nog in geen enkele wedstrijd de punten gedeeld met de tegenstander.

Na drie wedstrijden zonder puntverlies moest MVV'27 in Den Haag de zevende nederlaag van het seizoen incasseren. Houtwijk was op eigen veld met 2-0 te sterk. Houtwijk is op de ranglijst Verburch, Naaldwijk en MVV'27 gepasseerd en staat zesde. MVV'27 is gezakt naar plaats negen.

Vierde klasse A

Koploper VELO blijft vier punten voorsprong houden op concurrent Duindorp. VELO won aan de Noordweg met 2-0 van Vredenburch en Duindorp versloeg KSD/Marine. Volgende week wacht voor VELO de topper tegen Loosduinen, dat op plaats drie staat.

Vierde klasse E

Het restant tussen Schipluiden en PPSC leverde nog één doelpunt op. Enkele weken geleden werd de wedstrijd met nog 20 minuten te spelen gestaakt met een tussenstand van 4-1. Schipluiden kwam op sportpark Keenenburg nog eenmaal tot scoren en won met 5-1. De koploper uit Midden-Delfland staat zeven punt voor op nummer twee CION. FC Maense volgt als nummer drie op negen punten.