Zaalhandbal dames: Quintus stunt bij landskampioen

Quintus won knap bij landskampioen Dalfsen en tankte zelfvertrouwen. Westlandia kwam in de laatste seconde goed weg tegen MHV'81. VELO had de winst voor het grijpen, maar speelde gelijk.

Eredivisie

Voor de eerste keer dit seizoen heeft Virto/Quintus een wedstrijd tegen de top twee van het afgelopen seizoen in winst weten om te zetten. Na twee nederlagen tegen VOC en één nederlaag tegen landskampioen Sercodak/Dalfsen volgde nu een mooie overwinning in en tegen Dalfsen. De Heulse dames vetrokken uit Overijssel met een 24-21 overwinning.

Quintus en Dalfsen ontliepen elkaar in de eerste helft niet. De score ging gelijk op. Na een kwart wedstrijd was de tussenstand 6-6. Halverwege de wedstrijd was het 14-14 in sport De Trefkoele. Na de pauze had Quintus iedere keer een kleine voorsprong welke tussen minuut 45 en 50 liep de voorsprong op tot vier treffers verschil. Quintus leidde met 23-19.In de laatste tien minuten hielden de bezoekers knap stand. Het werd billenknijpen voor Quintus maar door een hechte verdediging hield de ploeg knap stand.

Door de overwinning heeft Quintus de tweede plaats overgenomen van Dalfsen dat twee punten achter Quintus staat en een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende komt DSS op bezoek in Kwintsheul.

De reserves van Virto/Quintus beleefden een dramatische avond bij PSV Handbal. Quintus had de koppositie kunnen pakken, maar moet wederom nu in de achtervolging op koploper Borhave, dat morgenmiddag drie punten los kan komen. In sporthal De Vijfkamp in Eindhoven had Quintus problemen met het zonder hars spelen. A-juniore Lois Strik onttrok zich van de malaise. Quintus verloor met 27-15 en kon voor de eerste keer dit seizoen niet boven de 20 doelpunten komen. Tevens was het pas de tweede nederlaag in tien uitbeurten. Volgende volgt een thuiswedstrijd tegen de reserves van SEW.

Veneco/VELO leek na de eerste helft tegen de reserves van Westfriesland/SEW op weg naar de eerste seizoensoverwinning, maar in de tweede helft ging het toch nog mis aan Wateringse zijde en moest de ploeg genoegen nemen met een gelijkspel mede door de ervaring van SEW, dat de bezoekers terugbracht in de wedstrijd. Na de eerste helft stond VELO in eigen hal knap voor met 20-12. Na de pauze viel de ploeg terug en moest het genoegen nemen met een 30-30 gelijkspel. Voor de derde keer dit seizoen behaalde hekkensluiter VELO een punt in eigen huis. PSV Handbal en Fiqas/Aalsmeer verlieten Wateringen met een punt.

Tweede divisie B

WPK/Westlandia behaalde een benauwde overwinning in Mill. De Naaldwijkse dames namen een 27-26 overwinning mee in de bus, maar dat had ook een gelijkspel kunnen zijn. MHV'81 kreeg in de laatste seconde een strafworp en de kans om een punt uit een spannende wedstrijd te halen. Tot grote opluchting van Westlandia ging de inzet via de twee palen uit de goal. Door deze overwinning houdt Westlandia druk op koploper Gemini, dat zelf ook wist te winnen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten.

Na een goed begon leidde Westlandia met 4-0. In sporthal De Looierij kon MHV'81 het zwakke begin goed maken en ontspon zich een mooi gevecht. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Westlandia liet zich in de tweede helft niet van de wijs brengen ondanks dat het drie punten achterstond. Langzaam kwam de Naaldwijkse ploeg weer terug in de wedstrijd om in de slotfase een 27-26 voorsprong te nemen. Na de gemiste strafworp van de thuisploeg konden de armen inde lucht na de winst van een spannende wedstrijd.