Zaalhandbal dames: Quintus en Westlandia op jacht naar koploper

In strijd om het kampioenschap wonnen Westlandia en Quintus 2 hun wedstrijd.

De reserves van Virto/Quintus zijn een punt ingelopen op Borhave. De koploper speelde een dag eerder verrassend gelijk bij United Breda. In de Van der Voorthal ontving Quintus streekgenoot AJ Sports/Hellas. Het was een spannende wedstrijd waarin Esther de Vos een geweldige wedstrijd keepte. De ruststand was 13-12 in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd eindigde in een 24-20 overwinning voor Quintus. Volgende week gaat de Heulse ploeg op visite bij PSV Handbal.

WPK/Westlandia blijft tweede staan op de ranglijst. De Naaldwijkse ploeg won in sporthal De Pijl van mede-degradant Nieuwegein. Het was geen gemakkelijke overwinning voor Westlandia. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Pas in de slotfase van de wedstrijd wist de thuisploeg het beslissende gat te slaan. De eerste helft werd afgesloten met een 16-16 tussenstand. Na de pauze kwam Westlandia op voorsprong van drie doelpunten en Nieuwegein wist toch weer terug te komen. In de laatste zes minuten kon de thuisploeg een verschil maken van vier treffers. Dit bleek voldoende om de 31-27 overwinning binnen te halen. Koploper Gemini staat drie punten voor op Westlandia. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij MHV'81 en een week later volgt de topper in Naaldwijk tegen Gemini.