Archief

Goud Van Ruijven bij relay EK shorttrack

De Nederlandse damesploeg, met Lara van Ruijven in het kwartet, heeft zondag de relay bij het EK shorttrack in Sotsji gewonnen.

Jorien ter Mors, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting waren oppermachtig en wonnen met een halve ronde voorsprong.De ploeg van bondscoach Jeroen Otter nam vanaf de start de leiding en stond die niet meer af. Het zilver ging naar naar Rusland, Italiƫ werd derde. Na vier Europese titels op rij moest de aflossingsploeg vorig jaar bij de EK in Dordrecht genoegen nemen met zilver, achter Rusland. In Sotsji was het getergde Oranje echter een klasse apart.



Eerder op de dag werd de Naaldwijkse Van Ruijven vierde in het individuele eindklassement, na een knappe bronzen plak op de 3000 meter supersprint. Zaterdag pakte ze al zilver op de 500 meter. "Ik ben tevreden over het hele toernooi, het is jammer dat ik veel punten verspeelde op de 1000 meter, maar ik ga met een goed gevoel naar huis", aldus Van Ruijven in een reactie bij WOS-sport. Ook de Oranjeploeg bij de heren pakte goud op de relay. Adwin Snellink uit Monster was bij de finale reserve.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Sport