Marcel van Vliet

Zaalhandbal dames: Westlandia wint weer van Verburch

Westlandia won de derby van Verburch. Quintus 2 is mede-koploper.

De reserves van Virto/Quintus zijn in ieder geval voor een dag gedeeld koploper met Borhave. De Heulse ploeg ging op bezoek in Noord-Holland en nam twee punten mee na de winst op de reserves van Westfriesland/SEW. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Quintus. Het verschil was zeven treffers in het voordeel van de bezoekers: 8-15. Na de pauze kwam SEW wel dichterbij maar dat verontrustte Quintus niet. De wedstrijd werd met 28-26 gewonnen. Lilian Keijzer maakte haar rentree na haar kruisbandblessure.

Tweede divisie B

De derby tussen Verburch en WPK/Westlandia is voor de tweede keer dit seizoen gewonnen door de Naaldwijkse dames en wederom met drie treffers verschil. De eerste wedstrijd eindigde in 28-25 en nu werd de wedstrijd met 26-23 gewonnen. Aan Naaldwijkse zijde was men blij met de twee punten mede gelet op het puntverlies van koploper Gemini. Bij Verburch was men niet alleen in mineur van de nederlaag, maar ook van het bericht dat Dongen een punt had afgesnoept van Gemini. In strijd om degradatie te ontlopen toch een minpuntje. Verburch moet in de komende drie wedstrijden minimaal vier punten pakken, wil men met een gerust gevoel naar Dongen afreizen. Mocht Verburch spelen zoals vanavond in de tweede helft deed, moet dat kunnen. Voor Westlandia geldt dat de ploeg nog steeds kans heeft op het behalen van de titel, want het verschil met Gemini is terug gebracht tot drie punten.

De wedstrijd tussen Verburch en Westlandia leek na één helft al beslist. In de Jan van der Valk sporthal liet de thuisploeg zich gemakkelijk wegzetten door Westlandia. De eerste tien minuten ging nog gelijk op (4-4), maar daarna konden de bezoekers uitlopen naar een 17-10 voorsprong bij rust. Na de pauze kwam Verburch scherper uit de kleedkamers en bij Westlandia leek concentratie verlies aanwezig te zijn. De thuisploeg kwam terug tot 15-19, maar kon de aansluiting niet maken. Beide ploegen verzuimden goede kansen te verzilveren. De wedstrijd leek vijf minuten voor tijd in het slot te zitten, maar Verburch probeerde het nog, echter het was te laat. Westlandia trok de wedstrijd met 26-23 naar haar toe.