Dames VELO verrassen; Quintus verliest van VOC

In een midweeks programma pakte VELO een knap punt en moest Quintus de winst laten aan VOC.

De inhaalwedstrijd tussen Succes Schoonmaak/VOC en Virto/Quintus is geƫindigd in een overwinning voor de Amsterdamse titelkandidaat. De eerste competitiewedstrijd van Quintus-coach Alex Curescu was tegen de ploeg die hij een half jaar trainde en coachte.

De koploper uit de eredivisie was scherper dan de Heulse ploeg, die afgelopen weekend nog Europees gespeeld had, en leidde halverwege met 15-10. Na de pauze kwam Quintus terug tot 17-14 waarna VOC de wedstrijd langzaam besliste. In sporthal Elzenhage won VOC uiteindelijk met 31-24.

Quintus heeft nu vijf punten achterstand op VOC en heeft twee verliespunten meer dan nummer twee Sercodak/Dalfsen, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Bij Veneco/VELO was iedereen dik tevreden na de puntendeling tegen Fiqas/Aalsmeer. De 26-26 eindstand voelde toch als een overwinning. Zeker gezien de achterstand die de ploeg had bij rust. Na de eerste helft had niemand dat in de Velohal gedacht. De nummer zes had een comfortabele voorsprong van zes treffers (18-12), maar kreeg in de tweede helft een ander VELO tegenover zich. VELO knokte zich terug in de wedstrijd en gaf verdedigend weinig ruimte weg en aanvallend kon de ploeg makkelijk de goal van de tegenstander vinden. Halverwege de tweede helft was de tussenstand 19-14 in het voordeel van Aalsmeer. De wedstrijd eindigde ten slotte in een 26-26 eindstand. Dit was het tweede punt voor VELO deze competitie. Het eerste punt werd eveneens thuis behaald tegen PSV. VELO blijft wel hekkensluiter met twee punten, maar de ploeg lijkt in twee wedstrijden aan zelfvertrouwen te hebben gewonnen.