Zaalhandbal heren: Westlandia verliest wederom

WPK/Westlandia incasseerde de derde nederlaag op rij. Quintus 2 won wederom van Hurry Up 2.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus hebben een benauwde overwinning behaald op de reserves van JMS/Hurry Up. Gedurende de wedstrijd was niet te voorspellen welke ploeg de twee punten in de tas kon stoppen. Het was steeds stuivertje wisselen in de tussenstand. De ruststand was 13-12 in het voordeel van Quintus, dat opging voor de vierde thuisoverwinning. Na de pauze was stand na 47 minuten spelen 20-20. Hurry Up kwam nog wel op voorsprong (21-22), maar na een time-out van Quintus leverde het de thuisploeg drie doelpunten op rij op. De bezoekers uit Zwarte Meer kwamen terug tot 24-23 en konden in de laatste 30 seconden nog de stand gelijk trekken, echter Quintus hield stand en won met 24-23. De heenwedstrijd won Quintus met 24-22. De Heulse ploeg staat voor een dag gedeeld eerste met de reserves van Fiqas/Aalsmeer en Handbal Rotterdam. Deze twee ploegen komen nog in actie. Volgende week gat Quintus op bezoek bij promovendus Swift 2000.

WPK/Westlandia zit in de hoek waar de klappen vallen. Na nederlagen tegen Olympia'89 en Snelwiek 2 volgde een nederlaag tegen Gemini. In sporthal Oosterpoort in Zoetermeer ging de eerste helft nog gelijk op. Beide ploegen sloten af met een gelijke tussenstand: 15-15. Na de pauze ging het mis bij de Naaldwijkse ploeg. Gemini wist met 26-22 de vierde thuisoverwinning uit acht beurten te pakken. Westlandia verloor voor de derde keer een uitwedstrijd. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 27-27 gelijkspel. In deze divisie is dit jaar geen degradatie mogelijk. De nummers één en twee promoveren naar de eerste divisie.