Handbal dames: alleen Westlandia komt tot winst

De eerste wedstrijdronde na het kerstreces leverde alleen voor WPK/Westlandia een overwinning op.

De reserves van Quintus zijn tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. In de Van der Voorthal bleek Foreholte te sterk voor de nummer twee van de ranglijst. De bezoekers uit Voorhout, die zich afgelopen week plaatste voor de achtste finale van de landelijke beker, wonnen met 28-21. Door deze nederlaag vergat Quintus gelijk te komen met Borhave. De koploper ging in 't Veld kopje onder tegen VZV en incasseerde de tweede nederlaag binnen een week. Borhave verloor de regiofinale. Quintus gaat volgende week op bezoek bij de reserves van Westfriesland/SEW.

Na het vertrek van trainer De Bakker moest Veneco/VELO op bezoek bij United Breda. In sporthal Haagse Beemden leek VELO geen voet aan de grond te krijgen tegen de nummer tien van de ranglijst. Na de eerste helft was de achterstand twaalf doelpunten: 17-5. Na de pauze stapte een herboren VELO het veld op en de Wateringse ploeg knokte wat het waard was. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een 24-17 nederlaag. Aanstaande dinsdag komt Fiqas/Aalsmeer op bezoek in Wateringen. Volgende week zondag komt Bentelo op bezoek bij VELO.

WPK/Westlandia heeft een ruime overwinning gehaald op streekgenoot Hercules. Voorafgaand aan de (subtopper) stonden beide ploegen samen met BFC gedeeld tweede met vijftien punten. Om in het spoor van koploper Gemini te blijven (vier punten voor) moest Westlandia winnen.

In sporthal De Pijl was de eerste helft spannend en ging het gelijk op. De ruststand was 16-15 in het voordeel van Westlandia. Na de pauze stond de dekking van de thuisploeg als een huis. Daarnaast wist Westlandia aanvallend slim en doeltreffend te spelen. Hercules kwam er niet meer aan te pas. De wedstrijd eindigde daardoor in een ruime overwinning voor Westlandia: 32-21. Volgende week staat de derby tussen Verburch en Westlandia in de Jan van der Valk sporthal op het programma.

Verburch heeft geen loon naar werken gekregen in de wedstrijd tegen gedeeld nummer twee Benefit/BFC. In sporthal De Haamen in Beek keek de Poeldijkse ploeg in de eerste helft tegen een 12-4 achterstand aan. Daarna zette Verburch de achtervolging in. De dekking stond en aanvallend werd bijna alles raak gegooid. De ruststand was 12-12. Een knappe prestatie en in de tweede helft ging het gelijk op. Het breekpunt van de wedstrijd was een twee minuten tijdstraf. BFC profiteerde hiervan en wist een klein gat te slaan. De thuisploeg behield de voorsprong, kwam met de schrik vrij en won met 2-25.

De eerste wedstrijd van de returns leverde direct een ruime nederlaag op voor Schipluiden. Tegen directe concurrent ROAC om plaats elf te ontlopen verloor de ploeg uit Midden-Delfland met acht doelpunten verschil. In de Hertogshal in Rijpwetering won de thuisploeg met 23-15. De ruststand was 12-6 in het voordeel van ROAC. Schipluiden kon het benodigde niveau niet halen door de spanning op de wedstrijd. Hierdoor is het verschil tussen Schipluiden en ROAC, dat op plaats elf staat, nog maar twee punten in het voordeel van Schipluiden. Volgende week ontvangt Schipluiden streekgenoot Westlandia 2.