Zaalkorfbal: ONDO haalt uit; Valto verliest weer

Eerste klasse F

Het kerstreces komt voor Valto als geroepen. De Lierse ploeg wervelt door de Zuid-Holland Cup heen, maar in de competitie wil het de laatste vier wedstrijden niet lukken. De laatste drie wedstrijden leverden een nederlaag op. De enige verwinning dateert uit het openingsweekend. Valto sloot het jaar 2015 af met een wedstrijd in Krommenie tegen Roda. Het Trias was het decor van de wedstrijd tussen twee ploegen die evenveel punten hadden.

Valto opende de wedstrijd goed, maar eind eerste helft verloor de Lierse ploeg grip op het spel van de tegenstander. Valto leidde bij rust met 11-10, maar in de tweede helft wist het fysiekere Roda op voorsprong te komen en gaf dit niet meer uithanden en won met 21-18. Valto staat op plaats vijf met twee punten voorsprong op hekkensluiter Futura. Nummer drie Excelsior heeft twee punten meer dan Valto.

ONDO heeft tegen nummer voorlaatst Stormvogels geen punten laten liggen. In de Westlandhal gaf ONDO de bezoekers geen kans. De ruststand was 12-8 in het voordeel van de 's-Gravenzandse ploeg. Na de pauze liep de thuisploeg gestaag uit. Halverwege de tweede helft was de stand 16-11. Uiteindelijk won ONDO met 27-17. De 's-Gravenzandse ploeg staat op een gedeelde eerste plaats met HKC en KOAG.

Tweede klasse H

In de laatste wedstrijd voor de korte winterstop leverde ODO twee dure punten in tegen nummer voorlaatst Triaz. In sporthal De Hofstede leidde ODO halverwege de wedstrijd nog met 9-8. Na de pauze wist TRiaz de kansen wel te benutten en de thuisploeg niet. De Amsterdammers gingen met wee belangrijke punten terug naar huis door de 18-16 overwinning. ODO staat nu drie punten achter op koploper Weidevogels.

Tweede klasse I

CKC Maassluis blijft in het spoor van koploper ONDO met Korbis en Kinderdijk op korte afstand. In Mariënhoeve West in Wijk bij Duurstede won CKC Maassluis met 21-18 van Viking. In de eerste helft hadden de bezoekers het lastig tegen de thuisploeg. De ruststand was 11-10 in het nadeel van Viking. Na de pauze pakte CKC Maassluis vanaf minuut 37 langzaam een grotere voorsprong. De stand was op dat moment 15-14. Daarna werd de marge vergroot naar maximaal vijf punten (20-15). In de laatste 14 minuten kwamen beide ploegen niet verder dan vier treffers. CKC Maassluis staat twee punten achter koploper ONDO.

Derde klasse I

De topper tussen Nexus en Dijkvogels is na een zinderende wedstrijd geeindigd in een gelijkspel. Voor Dijkvogels kan het voelen als een punt verloren. De Maasdijkse ploeg had het lastig in de eerste helft een keek zelfs tegen een 8-4 achterstand aan, maar in de laatste 13 minuten van de eerste helft kwam Dijkvogels terug een kleine achterstand bij rust: 10-9.

In de Groenoordhal in Schiedam namen de bezoekers na de pauze direct het initiatief. Na de gelijkmaker (10-10) nam Dijkvogels de leiding. De grootste marge was vier treffers, dit was bij 21-17 met nog ruim zes minuten op de klok. Nexus vocht zich terug in de wedstrijd en kwam in de laatste seconden langszij en pakte uiteindelijk een niet verwacht punt: 21-21. Dijkvogels gaat als koploper het kerstreces in met twee punten voorsprong op Nexus.