Archief

Zaalhandbal heren: Quintus en DIOS verliezen

Eredivisie

Koornneef W&S/Quintus heeft de voorlaatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen verloren. De Heulse ploeg is vrijwel zeker geplaatst voor de kampioenspoule, maar voor tegenstander Oosting Metaal Recycling/E&O was de wedstrijd van belang voor plaatsing bij de beste vier van de ranglijst. De Drenten hadden naast de eerder teruggekeerde Maarten Lueks routinier Erik Huizing van stal gehaald.

De ruststand in Emmen was 13-12 voor de thuisploeg. Na de pauze ging het in de eerste twaalf minuten mis bij de Heulse ploeg. E&O profiteerde en liep uit naar een 17-13 voorsprong. Dit gaatje kon Quintus niet meer dichten en verloor met 27-22. Feest bij E&O dat zich langzaam op kan gaan maken voor de kampioenspoule.

Eerste divisie

DIOS heeft het jaar afgesloten met een nederlaag. De reserves van Sittardia waren in Fitland XL in Sittard net te sterk. Een opsteker voor de nummer voorlaatst van deze divisie. DIOS had de wedstrijd in eigen voordeel kunnen beslissen. Ware het niet dat de ploeg uit Midden-Delfland zes toegekende strafworpen niet wist te benutten. Sittardia won met 24-22. Ondanks de nederlaag sluit DIOS het jaar af op een gedeelde zesde plaats.

Categorieen:
Midden Delfland Sport