Archief

Zaalhandbal dames: Schipluiden verliest wederom

Eerste divisie

De wedstrijd tussen Veneco/VELO en Fiqas/Aalsmeer is verzet naar 12 januari, aanvang 20.30 uur. Aalsmeer levert een speelster aan een Nederlands team en is vrijgesteld van competitieverplichtingen.

Hoofdklasse D

De reserves van WPK/Westlandia hebben het sportjaar 2015 afgesloten met een mooie overwinning. In sporthal De Pijl werd mede-koploper RHV verslagen. De bezoekers hadden bij minimaal gelijkspel alleen de koppositie kunnen pakken, maar daar stak Westlandia een stokje voor. Mede-koploper Oliveo ging gisterenavond al onderuit bij WHC.

Basis voor de 20-17 overwinning was de solide dekking en de wil om te winnen. De Naaldwijkse ploeg leidde halverwege met 10-7. Westlandia lijkt zich al vroeg in het seizoen te gaan opmaken voor rechtstreeks lijfsbehoud. Vorig seizoen was een play-off nodig om hoofdklasser te blijven.

Schipluiden eindigde het jaar 2015 in mineur. In de Postkogekohal incasseerde het tegen Goodflooring/HMC Raamsdonsksveer de vijfde nederlaag op rij. De bezoekers wonnen in Midden-Delfland met 22-19. De ruststand was 13-9 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede helft kreeg de thuisploeg wel de kans om aan te haken, maar greep deze niet. Schipluiden staat halverwege de competitie op plaats negen met vier punten voorsprong op plaats 11. In de tweede seizoenshelft zal Schipluiden alle zeilen moeten bijzetten om in de hoofdklasse te blijven.