Zeilster Van Veen zakt een plek in Rio

De Naaldwijkse zeilster Anneloes van Veen is op de derde dag van de Copa Brasil de Vela een plekje gezakt. Samen met haar zeilpartner Afrodite Zegers behaalde het 470-duo twee tiende plaatsen, waardoor de twee nu op plek 9 staan.

Mandy Mulder uit Poeldijk en Coen de Koning hadden na de eerste twee dagen enkel DNC (niet in actie gekomen) en DNF (niet gefinisht) achter hun naam staan. Op de derde dag zetten de Nacra 17-zeilsters voor het eerst resultaat neer. De eerste race van de dag werd het duo veertiende, de tweede eindigden ze op plek 2.

De Copa Brasil de Vela vindt plaats op het Olympische water in Rio de Janeiro en duurt nog tot en met zondag. Dan vindt de medaillerace plaats. Voor Mulder en De Koning is het de eerste serieuze wedstrijd sinds De Koning in september zijn sleutelbeen brak.