Archief

Zaterdagvoetbal: Nooteboom in jubileumwedstrijd matchwinner

Drie regioploegen hebben halverwege de competitie de titel Winterkampioen. Westlandia, VELO en Schipluiden staan allen op de nummer één positie.

Topklasse

Na een aarzelend begin is Excelsior Maassluis inmiddels terug te vinden op plaats zes. De uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys leverde geen doelpunten op, maar wel een punt. Door dit resultaat hielden de tricolores de thuisploeg achter zich op de ranglijst. Volgende week sluit Excelsior Maassluis de eerste helft van het seizoen af met een thuisbeurt tegen Barendrecht.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande is na het gemis van de eerste periode zoekende. In Alphen aan den Rijn kwam de ploeg zelf niet tot scoren, maar zag ARC drie keer scoren. FC 's-Gravenzande staat vijfde met zeven punten achterstand op koploper Nootdorp.

Tweede klasse C

Halverwege de competitie lijken Westlandia en SVC'08 de enige ploegen die niet omlaag hoeven te kijken bij hervatting van de competitie. Beide ploegen gaan strijden om het kampioenschap.

Westlandia won de topper tegen UVS met 3-1 en zag mede-koploper SVC'08 niet verder komen dan een 2-2 puntendeling tegen sportclub Monster. De Westlandse ploeg sprokkelde zodoende weer een puntje bij in strijd om lijfsbehoud. Sportclub Monster staat tiende op ranglijst die aangevoerd wordt door Westlandia.

De streekderby tussen HVC'10 en KMD werd een prooi voor de Hoekse fusieclub. Op sportpark De Rondgang was het een spannende wedstrijd die beslist werd door een treffer van Jesper Warbout. HVC'10 (elfde) wisselde op de ranglijst met KMD (twaalfde).

De tweede streekderby van de middag werd gewonnen door het wisselvallig presterende Lyra. VDL moest op sportpark De Zweth de zesde nederlaag van het seizoen incasseren. Lyra won met 3-1. CDL staat op plaats vijf en Lyra is terug te vinden op plaats zeven, net genoeg voor het linkerrijtje.

Derde klasse C

Het venijn zat bij de wedstrijd tussen MVV'27 en TAC'90 duidelijk in de staart. Na een 2-0 voorsprong bij rust voor TAC'90 geloofde niemand op sportpark De Commandeur nog in een overwinning van de thuisploeg. Jubilaris Roel Nooteboom, goed voor 400 wedstrijden, streed voor elke meter en in blessuretijd was Nooteboom twee keer succesvol en dat bracht een 3-2 eindstand voor MVV'27 op het scorebord. MVV'27 is na een slechte start opgeklommen naar een gedeelde zevende positie.

De tweede ploeg die evenveel punten heeft als MVV'27 is Maasdijk. De promovendus moest de zesde nederlaag incasseren. Berkel was in doelpuntrijk duel net iets beter en won met 3-2. Maasdijk wist uit de laatste vier wedstrijden maar één punt te vergaren.

In de streekderby tegen Naaldwijk behaalde Verburch eindelijk de derde overwinning van het seizoen. Sven van der Meer werd matchwinner. De Poeldijkse ploeg is terug te vinden op plaats elf. Naaldwijk, dat zeer wisselvallig presteert, staat op een negende plaats met twee punten meer dan Verburch.

Honselersdijk kwam op sportpark De Strijphorst niet verder dan 0-0, maar behield wel de derde plaats vast. De achterstand op koploper en voornaamste titelkandidaat Te Werve bedraagt negen punten. Het halen van de nacompetitie zal de hoogste prioriteit hebben.

Vierde klasse B

Aan de top van de poule blijft alles onveranderd. VELO blijft leider na de 9-1 overwinning op BMT. Duindorp won met 3-1 van GSC Esdo en volgt op één punt. Nummer drie blijft Loosduinen dat zes punten achterstand heeft op VELO.

Vierde klasse E

Schipluiden hield voor de vijfde keer in de achterhoede de nul en versloeg CION met 2-0. Dit was na de 3-1 overwinning op MSV'71 de slechtste score in de competitie tot nu toe. Schipluiden heeft vieer punten voorsprong op runner-up FC Maense.

MSV'71 moest toezien dat VOB met een overwinning naar huis ging. MSV'71 moest voor de achtste keer dit seizoen buigen voor een tegenstander. VOB won met 2-1. MSV'71 staat op een negende plaats.

Quintus kwam in de uitwedstrijd tegen gedeeld hekkensluiter DVC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Quintus staat op plaats zeven.