Zaalhandbal heren: Quintus wint van Hercules

Eredivisie

Koornneef W&S/Quintus heeft zich officieus geplaatst voor de kampioenspoule. De Heulse ploeg versloeg in de Van der Voorthal na een boeiend en meeslepend handbal gevecht streekgenoot Hercules: 27-23. Quintus heeft nu acht punten voorsprong op Hercules en Houten, die gedeeld vijfde staan. In het resterend programma komen deze twee clubs elkaar nog tegen en krijgen beide ploegen nog te maken met het ongenaakbare Hurry Up. Volgende week kan de slagroom op de taart gezet worden in de uitwedstrijd bij E&O. Bij minimaal een punt is plaatsing definitief een feit voor Quintus.

Quintus opende in de derby goed en nam een 3-1 voorsprong. Daarna nam Hercules het initiatief over en kwam het bij 3-4 voor de eerste keer aan de leiding. Halverwege de eerste helft was de stand 5-7 voor de bezoekers. De ruststand was 12-13 voor Hercules. Na de pauze kwam Quintus goed uit de kleedkamer. Bij 14-14 kwam het eindelijk weer op voorsprong. Daarna ontspon zich een boeiend handbalduel. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Hercules nam een voorsprong van twee treffers (15-17), maar Quintus repareerde dit snel en kwam weer aan de leiding (19-17). De marge van twee treffers was voor de thuisploeg voldoende om in de laatste tien minuten de overwinning binnen te halen. De twee punten werden behaald met een 27-23 overwinning.

JMS/Hurry Up heeft zich als eerste ploeg verzekerd van deelname aan de kampioenscompetitie. In Zwarte Meer won de thuisploeg van het reserveteam van OCI/Lions.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus heeft ook de derde thuiswedstrijd in winst omgezet. In de Van der Voorthal kwam de ploeg niet in de problemen tegen Internos/United Breda. Quintus won met 31-24 en blijft daardoor in de top vier staan.