Archief

Even geen handbal voor Oranje op rustdag

Marieke van der Wal, Yvette Broch en hun ploeggenoten bij het Nederlands handbalteam hadden donderdag na twee zware wedstrijden op het WK in Denemarken eindelijk een rustdag. En dat betekende "even geen handbal", zegt de Heulse keepster Van der Wal op WOS Radio.

"We hebben tijd voor wat herstel, iedereen is gemasseerd", aldus Van der Wal. 's Middags was er een vrije middag. "Dan kunnen sommigen eventueel hun ouders in of het stadje in. Even geen handbal, dat is ook wel lekker."

Nederland speelde dinsdag knap gelijk (28-28) tegen Zweden. Een dag later stond het duel met Cuba op het programma. Na een matige start, waarin Oranje niet helemaal scherp was, eindigde die wedstrijd in een 45-23 overwinning. Nederland staat daarmee eerste in de poule.

Vrijdagavond is Polen de laatste tegenstander in de groepsfase. "Een zware tegenstander", vindt Van der Wal. Polen strijdt nog om de tweede plaats en zal het de Nederlanders niet eenvoudig maken. Oranje kan nog als nummer 1 door naar de knock-outfase en moet met een zo groot mogelijk verschil winnen. Zweden kan met een gelijk puntenaantal eindigen en dan gaat het om het doelsaldo.

Categorieen:
Algemeen