Handbalsters boeken ruime zege op Cuba

De Nederlandse handbalvrouwen hebben het vierde groepsduel bij het WK Handbal in Denemarken gewonnen. Oranje boekte een ruime zege op Cuba. Na een een 20-13 ruststand, stond het na een uur spelen 45-23.

Marieke van der Wal stond aanvankelijk op doel, maar met de Heulse kon Oranje het verschil niet verder uitbouwen dan vijf doelpunten. Dat had met name te maken met de dekking die niet goed stond, waar Cuba van kon profiteren. Aanvallend ging het bij Nederland vaak te gehaast waar rust geboden was. Van der Wal werd ruim vijf minuten voor de pauze gewisseld ten faveure van Tess Wester. Oranje leidde toen met 15-11. Cuba kwam nog tot 15-13, maar daarna scoorde Oranje zeven keer op rij.

Na de pauze ging aanvallend het tempo omhoog en werd zuiver afgerond. Verdedigend was Oranje bijna niet te verschalken. Halverwege de tweede helft was de tussenstand 32-17. Uiteindelijk won Nederland met de grootste marge dit toernooi. Yvette Broch was 100% trefzeker uit vier pogingen, waarvan drie uit een break.

Nederland blijft eerste in groep B met drie zeges en een gelijkspel. Vrijdag wacht de laatste wedstrijd in de poulefase. Dan speelt Oranje tegen Polen.