Archief

Weggestuurde Lauwen: 'We lagen op koers'

Peter Lauwen zag zijn vertrek als trainer bij Virto/Quintus niet aankomen. Dat laat hij in een reactie weten aan WOS Media. De club lag volgens hem op koers in de competitie en signalen dat het rommelde tussen hem en het team waren er in zijn ogen niet.

Volgens het topsportbestuur van Quintus rommelde het al enkele weken. Er zou geen klik zijn tussen trainer en speelsters. Lauwen: "Rommelen is volgens mij dat er conflicten zijn of meningsverschillen over spelvisies. Dat soort situaties waren er in mijn ogen niet." De coach had na de training op donderdag een evaluatie over zijn functioneren met het topsportbestuur. "Het eerste wat zij zeiden was: 'het gaat niet goed, helemaal niet goed. We gaan met je stoppen'. Ik was overdonderd."

Na twee jaar gewerkt te hebben als assistent onder Alex Curescu, werd Lauwen afgelopen zomer aangesteld als hoofdcoach. "Ik had een plan gemaakt. Tot aan de winterstop moesten we 75 procent van de wedstrijden winnen. In de tweede seizoenshelft moesten we dan pieken." Quintus won tot nu toe acht van de tien wedstrijden en staat derde. "Ik vond dat we op koers lagen."

Een positief gevoel houdt Lauwen aan zijn vertrek niet over. Toch gaat hij met opgeheven hoofd weg. "Ik heb twee├źnhalf jaar met plezier gewerkt."

Categorieen:
Sport