Archief

Badminton: Goede start VELO in play-offs

Van Zundert/VELO heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs zondagmiddag met ruime cijfers gewonnen. De Wateringers versloegen aan de Noordweg aartsrivaal BC Duinwijck met 6-2.

Komende zondagmiddag is in Haarlem de return. De winnaar over twee duels plaatst zich voor de halve finale, die in januari wordt gespeeld. De beide wedstrijden worden niet op basis van het behaalde aantal punten beslist. Iedere wedstrijd staat op zichzelf. VELO dient dus vijf punten te behalen. Indien Duinwijck wint dan volgt een golden game in een mixdubbel, waarna wederom een golden game in een mixdubbel wordt gespeeld om de definitieve winnaar aan te wijzen.

Bij een gelijkspel volgt eerst een golden game in een mixdubbel om de winnaar van het duel aan te wijzen. Bij winst van Duinwijck volgt wederom een golden game in een mixdubbel om de definitieve winnaar aan te wijzen. Zaak voor VELO dus om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

In de reguliere competitie eindigde VELO als derde in poule A en Duinwijck als tweede in poule B. VELO won eerder dit seizoen ook al met 6-2 van de ploeg uit Noord-Holland.

Categorieen:
Sport