Zaalhandbal heren: Quintus en DIOS winnen

Koornneef W&S/Quintus heeft twee belangrijke punten gepakt in de strijd om een plaats in de kampioenspoule. De reserves van OCI/Lions werden met 26-22 verslagen. Bij Lions was het toch feest, want het eerste team bereikte als eerste Nederlandse ploeg de groepsfase van de EHF Cup.

In de eerste helft was Quintus de ploeg die de wedstrijd onder controle had, maar kon het niet weglopen van de bezoekers uit Limburg. Na een 10-7 tussenstand haalde de Heulse ploeg de rust met een 12-11 voorsprong. In de Van der Voorthal kon de thuisploeg in de tweede helft al snel een klein gaatje te slaan (16-12) en kon deze marge gedurende de laatste 20 minuten volhouden. In de laatste tien minuten werd het verzet van Lions gebroken. Quintus won met 26-22.

Hurry Up blijft koploper met vier punten voorsprong op Quintus. Belangrijker is dat de Heulse ploeg met nog zes wedstrijden zes punten meer heeft dan E&O en Houten, die op plaats vijf staan. Uit de laatste zes wedstrijden moet Quintus nog zeven punten behalen om de kampioenspoule te bereiken.

DIOS heeft na drie wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens een tweepunter aan het totaal weten toe te voegen. In sporthal Mheenpark in Apeldoorn was het spel tegen nummer laatst AHV Achilles niet al te best, maar het belangrijkste waren de twee punten. De hekkensluiter bleef in de eerste helft nog redelijk bij, maar gaf zich in de tweede helft gewonnen tegen DIOS. De ploeg uit Midden-Delfland leidde halverwege met 11-10. Na de doelwisseling wist DIOS langzaam weg te lopen en de winst veilig te stellen. DIOS won met 22-17. Wederom was Wouter van der Ende het meest succesvol in de afronding. Hij was zes keer trefzeker. DIOS staat nu zevende op de ranglijst.

De streekderby tussen WHC en de reserves van Koornneef W&S/Quintus is na een boeiend kijkspel in het voordeel geƫindigd van de Heulse ploeg. In sporthal Loosduinen leidden de bezoekers uit het Westland met 15-12. In de tweede helft kwam WHC terug en maakte het Quintus erg lastig. Na een spannende slotfase trok Quintus de wedstrijd naar zich toe. Het werd een 25-24 overwinning waardoor Quintus vierde blijft op de ranglijst en de marge met de nummer vijf Hurry Up2 is nu drie punten. Remco Hagen scoorde negen keer.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus (vierde) heeft de subtopper tegen nummer drie DWS ruimschoots gewonnen. Hierdoor wisselen beide ploegen van positie op de ranglijst. Onder aanvoering van Pascal Eversteijn, die bijna de helft van de productie op zijn naam zette (15), won de Heulse ploeg met 34-23.