Zaalkorfbal: ODO wint op karakter; Valto laat punt liggen

Eerste klasse E

Valto heeft in de derde wedstrijd een punt te weinig aan de wedstrijd tegen Futura overgehouden. De Lierse ploeg speelde in de Vreeloohal tot ongeveer een kwartier voor tijd een prima wedstrijd. In dat laatste kwartier liet de thuisploeg de teugels vieren, waaronder het niet goed uitvoeren van de opdracht om de tegenstander te laten schieten. Futura profiteerde hiervan en wist een zwaarbevochten puntendeling uit het vuur te slepen. Valto leidde halverwege de wedstrijd met 13-9 en moest met een 24-24 eindstand genoegen nemen. Volgende week speelt Valto uit tegen Achilles. Beide ploegen hebben vier punten uit drie wedstrijden.

Voor de eerste keer dit zaalseizoen behaalde CKC Maassluis een vrij eenvoudige overwinning. In sporthal Kempen Campus in Veldhoven leidde de koploper halverwege het duel met 10-4. Na de pauze wist CKC Maassluis de marge te vergroten en won met 21-11. Volgende week speelt CKC Maassluis de topper tegen ONDO uit Middelburg. Beide ploegen gaan aan de leiding. In het eerste gedeelte van het veldseizoen won ONDO met 17-9 in Maassluis.

Tweede klasse H

ODO heeft zich op een wonderbaarlijke manier herstelt na de nederlaag tegen ZKC'31 een week eerder. In sporthal De Hofstede toonde de thuisploeg karakter en won het in de dying seconds (20 seconden voor tijd) met 21-20 van Velocitas. De winnende treffer werd gescoord door invaller Rick Vermeer. De eerste helft ging gelijk op en dit resulteerde in een 12-12 ruststand. Na de pauze wist Velocitas een gat te slaan van vier treffers: 14-18. ODO rechtte de rug en wist in de slotfase toch een overwinning uit het vuur te slepen mede door inzet van routiniers Jannes van der Vaart en Marije van Dijk. ODO staat nu derde op de ranglijst met twee punten achterstand op de koplopers GKV en Weidevogels. Volgende week gaat ODO op bezoek bij het puntloze Luno.

Tweede klasse I

ONDO blijft in het spoor van koploper Korbatjo. In sporthal Sporthoeve in Bodegraven won de 's-Gravenzandse ploeg van hekkensluiter en het puntloze Vriendenschaar. Voor ONDO betekende de 18-15 overwinning de tweede zege op vreemde bodem. Thuis is de ploeg nog puntloos. Daar kan volgende week verandering in komen indien ONDO weet te winnen of gelijk te spelen tegen koploper Korbatjo.

Derde klasse I

Na drie wedstrijden heeft koploper Dijkvogels nog steeds de volle buit. In de sporthal in Maasdijk won de thuisploeg met speelsgemak van Gemini. Na een eerste helft waarin veel werd gescoord, ging het duel in de tweede helft als een nachtkaars uit. Dijkvogels leidde met 13-4 na de eerste helft. De eindstand was 19-5 in het voordeel van Dijkvogels. Volgende week ontvangt Dijkvogels voormalige mede-koploper Reeuwijk, dat vandaag tegen Nexus de eerste nederlaag incasseerde. Nexus gaat samen met Dijkvogels aan de leiding.