Archief

Tweede plaats Chardon in Stuttgart

IJsbrand Chardon is de 15e editie van de FEI Wereldbekerserie voor vierspannen begonnen met de tweede plaats in Stuttgart. De viervoudig Wereldkampioen uit Den Hoorn verslikte zich in het parcours in de Schleyer Halle en moest over twee manches zijn meerdere erkennen in de regerend Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australiƫ.

Chardon had zijn ervaren vierspan Lipizzanerpaarden en de KWPN-er Aladin an destart gebracht en ging in de eerste manche voortvarend van start. Ondanks een afgeworpen balletje in het begin van het parcours reed de menner uit Den Hoorn een scherpe tijd en kwalificeerde hij zich voor de Winning Round, die evenals de eerste wedstrijddag over hetzelfde verkorte parcours werd verreden.

In de eerste marathonhindernis viel er een balletje en toen Chardon vervolgens extra seconden opliep omdat hij de lijn van de eerste omloop aanhield, verloor hij zijn kans om Exell onder druk te zetten. In het laatste deel van het parcours viel er wederom een balletje zodat de 26-voudig Nederlands Kampioen als tweede eindigde achter Exell.

Categorieen:
Sport