Zaalhandbal heren: DIOS knap gelijk tegen koploper

Koploper Fiqas/Aalsmeer 2 kwam in de Ballonhal met de schrik vrij. Na een zeer goede wedstrijd aan de kant van DIOS moesten de bezoekers uit Aalsmeer genoegen nemen met een puntendeling. Vooraf had DIOS voor een 24-24 einduitslag getekend, maar na een 15-6 voorsprong bij rust had er misschien meer in gezeten. Tevredenheid aan de kant van DIOS, want de pijp was aan het eind van de wedstrijd leeg bij de spelers. Verdedigend speelde DIOS een ijzersterke wedstrijd, want de tegenstander scoorde in de voorgaande negen wedstrijden gemiddeld 31,8 doelpunten. DIOS staat samen met WHC op een gedeelde zevende plaats. Frak Snelder was negen keer succesvol in de afronding. Volgende week wacht de streekderby tegen de reserves van Quintus.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus moesten voor de eerste keer een gelijkspel toestaan. Dit gebeurde in de thuiswedstrijd tegen de nummer twaalf van de ranglijst Habo'95. In de Van der Voorthal leidden de bezoekers halverwege het duel met 10-9. Na een doelpuntrijke tweede helft deelden beide ploegen de punten: 23-23. Remco Hagen gooide acht keer raak. Quintus staat nu vierde op de ranglijst.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus leed de tweede nederlaag binnen vijf dagen. Na de nederlaag inde topper tegen HVV'70 verloor Quintus wederom een topper. Het duel tegen het derde team van Hellas stond in het teken van de koppositie. In de Hellashal bleek Hellas in een doelpuntrijk duel de sterkste. Na een 19-16 voordelige ruststand won de Haagse ploeg met 34-27. Door deze overwinning neemt Hellas de koppositie over van HVV'70. Quintus volgt op twee punten.