Archief

Zaalhandbal dames: reserves Quintus en Westlandia winnen

Eerste divisie

Veneco/VELO had een lastige opgave, want de Wateringse ploeg ontving in de Velohal mede-koploper Borhave. De Twentse bezoekers hadden vorige week in de topper tegen PSV het eerste puntverlies geleden. Borhave won met 35-22 en kon met twee punten de bus in naar Borne. Volgende week wacht weer een zware wedstrijd voor de Wateringse ploeg, namelijk de uitwedstrijd in Cothen tegen nummer drie Fortssimo.

De reserves van Virto/Quintus blijven mede-koploper. In de Van der Voorthal kwam Targos Bevo HC op bezoek met oud-Quintusspeler Osvaldo Gomez als coach. Na een voordelige ruststand van 12-10 voor de thuisploeg kon na 60 minuten handbal een 26-17 overwinning worden bijgeschreven voor Quintus. Laura Govaarts keepte een zeer verdienstelijke wedstrijd. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Breda tegen United Breda.

Hoofdklasse D

In de Postkogekohal kon Schipluiden niet verrassen tegen Oliveo. De koploper uit Pijnacker behaalde een 21-15 overwinning op in Midden-Delfland. De ruststand was 12-10 in het voordeel van de bezoekers. Schipluiden blijft op plaats zes staan. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij sc Twist, dat evenveel punten heeft. Trainer bij de Vlaardingse ploeg is Bouke Troost die vorig seizoen trainer/coach was bij Schipluiden.

De reserves van WPK/Westlandia behaalden een vooraf gedachte overwinning op Saturnus Leiden/EHC. In sporthal De Pijl was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. De hekkensluiter kwam uiteindelijk tot maar 12 doelpunten. Westlandia scoorde in totaal 29 keer. Door de 29-12 overwinning blijft Westlandia drie punten achter koploper Oliveo staan.