Zaalhandbal dames: Schipluiden en Westlandia winnen van hekkensluiter

WPK/Westlandia heeft na een moeizame wedstrijd twee punten kunnen bijschrijven aan het totaal. In sporthal De Pijl had de thuisploeg het lastig tegen de reserves van AJ Sports/Hellas, dat puntloos en hekkensluiter is. Westlandia opende met een 3-0 voorsprong. De Haagse opponent kwam terug en leidde zelfs met 10-8. Voor rust had Westlandia de achterstand omgezet in een voorsprong: 15-13.

In het tweede bedrijf liep Westlandia uit naar een 18-15 voorsprong, echter Hellas kwam terug tot op één doelpunt (20-19). Daarna liep de thuisploeg uit naar een marge van drie doelpunten (22-19) en wist in de slotfase een 29-23 overwinning te behalen. Westlandia staat samen met Hercules en MHV'81 op een gedeelde vierde plaats. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij Westsite in Amsterdam, dat op plaats zeven staat op de ranglijst.

Schipluiden boekte een belangrijke overwinning op hekkensluiter Saturnus Leiden/EHC. Het verschil voorafgaand van de wedstrijd was vier punten. In de 5-Mei hal in Leiden speelde Schipluiden verdedigend een sterke wedstrijd. Dit leidde tot een 10-5 voorsprong bij rust. Na de pauze ging het prima met de ploeg uit Midden-Delfland, echter in de slotfase kon de ploeg de marge niet groter maken waardoor de thuisploeg in de buurt bleef. Schipluiden kon de winst toch naar zich toetrekken met 19-14. Schipluiden staat samen met Goodflooring HMC op een zesde plaats. Volgende week komt koploper Oliveo op bezoek in Midden-Delfland.