Archief

Zaalkorfbal: alle regioploegen winnen

Dit weekend is het zaalseizoen begonnen. De regioploegen behaalden allen een overwinning.

Eerste klasse E

Valto behaald met het eerste en tweede team een wisselend resultaat tegen RWA. De ploeg uit Rhoon, in 1993 ontstaan na een fusie tussen RWR en KV Poortugaal, moest in haar eerste thuiswedstrijd een nederlaag incasseren tegen Valto. De wedstrijd was lang spannend, waarin Valto in de tweede helft de genade klap uitdeelde aan RWA. De ruststand was 8-9 in het voordeel van de Westlanders. De wedstrijd werd met 23-18 gewonnen door Valto. De reserves van Valto verloren van de reserves van RWA met 22-20.

Tweede klasse G

CKC Maassluis moest tot het uiterste gaan om de eerste tweepunter binnen te halen. In sporthal De Dreeg in Waddinxveen ging de wedstrijd tegen Korbis gelijk op. De ruststand was 11-11. Na de pauze moest CKC Maassluis toestaan dat Korbis uitliep naar een 14-11 voorsprong. Daarna kwamen de bezoekers terug tot 14-14 en liepen uit naar een voorsprong van drie treffers (16-19). CKC Maassluis won de wedstrijd uiteindelijk met 20-18. Niek Seesink scoorde zesmaal (waaronder drie strafworpen) en Leon Kloppenburg was vijf keer succesvol (waaronder twee strafworpen).

Tweede klasse H

ODO had in Vooruitgang Zij Ons Doel (VZOD) een gelijkwaardige opponent getroffen. De bezoekers uit Kudelstaart konden echter niet voorkomen dat de twee punten in sporthal De Hofstede bleven. ODO won met 12-11. Willem van Vliet en Lotte Dingejan werden topscorer met ieder drie treffers.

Tweede klasse I

ONDO kon de eerste overwinning bijschrijven. Tegen de Almkerkse Christelijke Korfbal Club won de 's-Gravenzandse ploeg met overtuiging. In sporthal De Jager in Giessen won ONDO met 18-15.

Derde klasse I

Dijkvogels wist eveneens tot winst te komen. In sporthal Maasdijk was de thuisploeg heer en meester tegen ESDO, dat uit Kockengen afkomstig is. Dijkvogels won zeer overtuigend met 26-7.

Categorieen:
Maassluis Sport