Zaalhandbal heren: Westlandia wint ruim, Quintus met moeite

Koornneef W&S/Quintus had een moeilijke avond tegen Alphadeur/Houten, maar kon gelukkig de zevende overwinning bijschrijven. De bezoekers uit de provincie Utrecht openden het duel sterk en leidden na ruim zes minuten met 5-1 en dat noopte coach Rene Zwinkels tot het nemen van een time-out. Dit resulteerde effect bij de thuisploeg en de inhaalrace leidde zelfs tot een voorsprong van twee treffers na 20 minuten spelen (9-7). Daarna hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Houten ging zelfs met een voorsprong de rust in (11-12).

Na de pauze opende Quintus sterk en na ruim 40 minuten spelen had de thuisploeg een voorsprong genomen van drie treffers (18-15). Houten bleek een taaie tegenstander en haakte weer aan (20-19). In de slotfase kon Quintus toch weer een gaatje slaan van drie treffers en dat betekende de knock-out voor Houten. Quintus boekte een 28-23 overwinning.

Door deze tweepunter blijft Quintus tweede op de ranglijst en heeft het drie punten voorsprong op nummer vier Tachos en vier punten op E&O, dat zondag in actie komt tegen de reserves van Lions. Volgende week ligt de eredivisie stil in verband met enkele interlands.

WPK/Westlandia heeft de nederlaag van vorige week tegen koploper BFC van zich afgespeeld. In sporthal De Pijl liet de thuisploeg Oliveo kansloos. De bezoekers uit Pijnacker hadden vorige week de eerste overwinning behaald, maar kwamen tegen Westlandia er niet aan te pas. De thuisploeg speelde een goede eerste helft en dat leverde een 21-12 voorsprong op bij rust. De marge van negen doelpunten werd in de tweede helft gedeeltelijk prijsgegeven. Westlandia won de wedstrijd met 36-29. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij Swift.