Zaterdagvoetbal: nog geen periodetitel FC 's-Gravenzande

Competitie

FC 's-Gravenzande is in en tegen Voorschoten tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op sportpark Adegeest kon FC 's-Gravenzande bij winst de eerste periode winnen, echter de bezoekers kwamen bedrogen uit en zagen Voorschoten'97 met 3-1 winnen. Volgende week kan FC 's-Gravenzande, dat een punt voorsprong heeft, bij winst op Vitesse Delft op eigen kracht de eerste periodetitel binnenslepen.

VDL en RCL moesten een restant van 49 minuten uitspelen met een 3-0 voorsprong voor Racing Club Leiderdorp. In Maassluis eindigde het duel uiteindelijk in een 5-1 overwinning voor RCL. VDL staat op een derde plaats.

Naaldwijk moest op sportpark De Hoge Bomen het opnemen tegen promovendus Te Werve, dat bij winst de koppositie kon pakken. Binnen tien minuten leidden de bezoekers al met 2-0 en wonnen de wedstrijd met 4-2. Te Werve gaat nu aan de leiding en Naaldwijk staat tiende.

In strijd om de eerste periode zijn op de laatste speelronde vijf kanshebbers, waaronder Honselersdijk en Maasdijk. Honselersdijk heeft een punt achterstand op de koploper en moet zelf winnen en hopen op een misstap van Te Werve. Voor Maasdijk geldt dat hetzelf moet winnen en hopen dat Te Werve geen punt pakt en dat Honselersdijk en TAC'90 niet winnen.

Bekercompetitie

De zaterdagafdeling van VELO, Excelsior Maassluis en Verburch zijn door naar de volgende ronde. VELO had het lastig tegen Rhoon en na de officiƫle speeltijd was de stand in evenwicht (1-1). De noodzakelijke strafschoppenserie werd gewonnen door de Wateringers.

Excelsior Maassluis nam het op tegen streekgenoot Lyra en won met 5-0 dankzij drie doelpunten van Kevin Vink. De zondagtak van Westlandia moest het afleggen tegen RVVH. In Ridderkerk won de thuisploeg met 3-1.

Verburch rekende aan de Arckelweg af met streekgenoot Den Hoorn. De Poeldijkse club leidde halverwege met 2-1. Na de pauze kwam Den Hoorn goed terug en leidde zelfs met 3-2, maar de thuisploeg wist alsnog door twee treffers op rij met 4-3 te winnen.