Zaalhandbal dames: eerste overwinning Verburch

Virto/Quintus heeft de ongelukkige nederlaag tegen Sercodak/Dalfsen ruimschoots weggespoeld. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk lieten de Heulse dames geen spaan heel van hekkensluiter en het nog puntloze DSS. Na de oorwassing tegen Succes Schoonmaak/VOC (47-10) volgde de volgende ontluistering voor de thuisploeg. Na een 24-9 voorsprong bij rust in Westlands voordeel won Quintus de eenzijdige wedstrijd met 45-18. In de laatste tien minuten kon de ploeg veelvuldig de break lopen en viel de score hoog uit. Door deze overwinning komt Quintus op gelijke hoogte met nummer drie Dalfsen, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. De achterstand op koploper VOC bedraagt twee punten.

De reserves van Virto/Quintus zijn voor in ieder geval een dag alleen koploper. Borhave, vorige week winnaar van de eerste periode, komt zondagmiddag in actie. De Heulse ploeg won in 't Zijveld in 't Veld van Maedilon/VZV, maar moest wel tot het uiterste gaan om de twee punten binnen te halen. Vooral de keepsters bij beide ploegen onderscheidden zich gedurende de wedstrijd. De ruststand was 14-12 in het voordeel van Quintus. Na de pauze werd het een spannende wedstrijd met een mooi slot voor junior Kim Hersbach. De Heulse keepster stopte in de laatste seconden een strafworp waardoor Quintus met 26-25 wist te winnen.

WPK/Westlandia heeft de tweede overwinning van het seizoen behaald. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg van MHV'81 dat de nummer drie was van de ranglijst. De wedstrijd ging gelijk op. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft wist Westlandia een klein gaatje te slaan. De ruststand was 11-9 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze was de verdediging van Westlandia nauwelijks te passeren, waardoor het grip hield op de wedstrijd. Aanvallend kon de thuisploeg regelmatig tot scoren komen waardoor Westlandia de wedstrijd won met 24-18.

Verburch heeft de eerste overwinning binnen door de reserves van AJ Sports/Hellas te verslaan. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd nog geen enkel punt. Om in het spoor van overige ploegen te blijven die wel punten hadden, was een overwinning het enige dat telde. In de Jan van der Valksporthal ontpopte keepster Jolanda Barendse zich als speelster van de wedstrijd. De keepster stopte vijf strafworpen en hield de ploeg zodoende op de been. Verburch leidde halverwege met 14-9, kreeg een kleine dip in de beginfase van de tweede helft, maar wist zich daarover heen te zetten en uit te lopen op de Haagse opponent. Verburch won de streekderby met 30-21.

De reserves van WPK/Westlandia behaalden de derde overwinning van het seizoen en de tweede op rij. In Schiedam won de Naaldwijkse ploeg met 28-22 van thuisploeg DWS. De ruststand was 12-10 in het voordeel van Westlandia. Bij Westlandia was het verdedigend af en toe slordig, dit was niet erg doordat de Naaldwijkse aanval wel de kansen wist af te maken. Dit laatste waren veelvuldig snel gespeelde aanvallen. Daarnaast gaf een betere Westlandse conditie in de laatste tien minuten de doorslag. De A-speelsters Cynthia van Leeuwen en Jennifer Fransen maakten hun debuut.

In de derde wedstrijd is Schipluiden tegen de eerste nederlaag aangelopen. In Ouderkerk aan den Amstel won thuisploeg NEA een hectische wedstrijd met 24-23. Dit tot ontzetting van de ploeg uit Midden-Delfland, want het liet een kans liggen om te winnen, maar dit lukte niet. De eerste helft werd afgesloten met een 12-9 voorsprong in het voordeel van Schipluiden. Na de pauze was de arbitrage warrig en dat leidde tot onbegrip. De thuisploeg hield het hoofd er bij en wist de eerste punten van het seizoen binnen te halen. Voor Schipluiden volgt volgende week zondag een thuiswedstrijd tegen WHC Den Haag, dat vorig jaar het kampioenschap in de wacht sleepte.