Archief

Thiemo de Bakker wint toernooi Las Vegas

Tennisser Thiemo de Bakker heeft zondag het Challenger-toernooi in Las Vegas gewonnen. De 's-Gravenzander was in drie sets te sterk voor de Sloveen Grega Zemlja. De setstanden waren 6-3, 3-6 en 1-6.

In de eerste set mocht de Sloveen, nr. 203 op de wereldranglijst, beginnen met serveren. In de derde game werd De Bakker gebroken en liep Zemlja soepel uit naar 6-3. In de tweede set pakte Zemlja bij een stand van 2-2 een break, maar brak De Bakker direct terug. Na vervolgens op eigen service op 3-4 te zijn gekomen, brak de Westlander zijn tegenstander opnieuw en voltooide hij de set via een lovegame tot 3-6.

In het begin van de derde set kon De Bakker zijn sterke fase voortzetten en brak hij direct al in de eerste game. Bij een stand van 0-4 kon de Sloveen zijn servicebeurt voor het eerst tot een goed einde brengen. Maar daarna maakte De Bakker er vlotjes 1-6 van.

In april vorig jaar boekte de 's-Gravenzander zijn laatste toernooiwinst. Die zege was in het Challengertoernooi in het Chileense Santiago. De Bakker staat momenteel op nr. 141 van de wereldranglijst, maar zal deze week naar verwachting enkele tientallen plaatsen gaan stijgen.