Zaterdagvoetbal: Honselersdijk pakt koppositie

Topklasse

Excelsior Maassluis begroette de tweede overwinning van het seizoen. Aan de Lavendelstraat werd Kevin Vink de matchwinner. Als invaller scoorde hij twee minuten na zijn rentree de winnende treffer. De tricolores wonnen met 2-1 van HHC en staan nu op plaats 10.

FC 's-Gravenzande heeft de koppositie weer veroverd. Opponent WV/HEDW werd met 6-2 opzijgezet. FC 's-Gravenzande kwam tegen tien man met 2-1 achter, maar liet zich niet van de wijs brengen en buitte de nummerieke meerderheid uit.

De Waterwegderby tussen HVC'10 en VDL leverde een ruime overwinning op voor VDL. Op sportpark De Rondgang won VDL met 4-0 en steeg daardoor naar plaats drie. HVC'10 incasseerde de vierde nederlaag en staat op plaats tien.

Westlandia heeft een voorschot genomen op de eerste periodetitel. De Naaldwijkse ploeg had het moeilijk tegen TAVV. Beide ploegen eindigde de wedstrijd met tien man. Westlandia kwam niet verder dan 1-1, maar blijft wel lijstaanvoerder. De voorsprong op SVC'08 bedraagt drie punten.

Lyra bezorgde Westlandia bijna de eerste periode, echter de Lierse ploeg kon net niet stunten tegen tien man van SVC'08. Op sportpark De Zweth kwam SVC'08 met 2-0 voor, echter Lyra kwam langszij en pakte in de slotfase bijna de overwinning. Het bleef uiteindelijk 2-2. Lyra staat achtste.

KMD behaalde tegen de nummer vier van de ranglijst UVS een knap gelijkspel. De bezoekers uit Leiden namen in de eerste helft een 2-0 voorsprong, waarna KMD na de pauze toesloeg en uiteindelijk met een 2-2 puntendeling van het veld stapte. KMD is hekkensluiter.

Sportclub Monster blijft wisselend presteren. Op sportpark Polanen leed de fusieclub een fikse nederlaag tegen hekkensluiter en degradant GHC. De bezoekers wonnen met 4-1. Sportclub Monster staat op een elfde plaats.

Na een bloedstollende voetbalmiddag heeft Honselersdijk de eerste plaats op de ranglijst ingenomen. Niet alleen het gevecht om de drie punten tegen Te Werve maar ook de andere wedstrijden maakten het een spannende middag in deze klasse. Door een 2-1 overwinning op Te Werve heeft de Honselse ploeg de eerste periodetitel voor het grijpen. De ploeg staat een punt voor op TAC'90.

Maasdijk kon eindelijk weer eens drie punten begroeten. Na een vliegende start haperde de motor, maar tegen Semper Altius toonde de promovendus veerkracht. Een 1-0 achterstand werd omgebogen in een 3-1 voorsprong, waarna Semper Altius nog een keer wist te scoren. Maasdijk staat gedeeld tweede met TAC'90.

Verburch kon met trots de eerste overwinning van het seizoen noteren. De promovendus won aan de Arckelweg met 5-2 van DSVP. Verburch staat elfde.

Naaldwijk incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. In Loosduinen moest Naaldwijk de overwinning laten aan Die Haghe dat met 1-0 won. Naaldwijk staat negende.

MVV'27 moet de gifbeker tot de bodem leegdrinken. De degradant leek af te stevenen op een nipte overwinning, maar moest in blessuretijd twee tegentreffers incasseren en verloor met 2-1 van Berkel. MVV'27 is hekkensluiter.

Vierde klasse B

VELO heeft een voorschot genomen op de eerste periodetitel In de topper tegen Duindorp liet de Wateringse ploeg zien welke ploeg de sterkste is in deze klasse. VELO won met 5-0 van de runner-up en met nog een wedstrijd te gaan in de periode heeft VELO drie punten voorsprong op Duindorp.

Vierde klasse E

De wedstrijd tussen Quintus en JHR is in de eerste helft gestaakt bij een 3-0 tussenstand in het voordeel van de Heulse ploeg. De spelers van JHR waren het niet eens met leidsman, die dit niet kon waarderen en beide ploegen liet inrukken.

Schipluiden blijft lijstaanvoerder. Tegen GGK keek de ploeg uit Midden-Delfland snel tegen een 1-0 achterstand aan, maar wist deze achterstand weer gauw ongedaan te maken. Schipluiden won uiteindelijk met gemak: 10-1.

MSV'71 leed op eigen veld de vierde nederlaag. De studenten van Ariston'80 wonnen met 1-0. MSV'71 staat op een negende plaats.