Zaalhandbal dames: Westlandia gelijk; Verburch verliest

Virto/Quintus heeft de derde overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. In de Van der Voorthal werd Westfriesland/SEW verslagen. De Heulse ploeg had het in de eerste helft moeilijk tegen de ploeg uit Noord-Holland. De wedstrijd ging gelijk op. Halverwege de eerst helft was de tussenstand 8-8. Na het afsluiten van het eerste bedrijf leidde SEW met 14-13.

Na de pauze kwam Quintus op stoom en na een kwartier leek de wedstrijd al voortijdig beslist. De thuisploeg leidde met 22-17. De marge werd vergroot naar zeven treffers (26-19) na 50 minuten spelen. Quintus hield het hoofd er bij en won met 31-23. Door deze overwinning heeft Quintus evenveel punten als landskampioen Dalfsen, dat sinds tijden een nederlaag leed in de vaderlandse competitie. VOC bleek met 26-24 te sterk in Dalfsen.

De wedstrijd tussen Venco/VELO en Bentelo stond in het teken van het behalen van de eerste punten of eerste punt. In sporthal De Pol opende VELO goed en leidde het na de eerste 15 minuten met 8-6. Toch sloot de Wateringse ploeg de eerste helft af met een achterstand: 14-15. Na de pauze liep de thuisploeg snel uit naar een marge van vier treffers (22-18), waarna VELO het niet lukte om deze marge teniet te doen. Het feest in Bentelo was groot toen de thuisploeg met 28-25 de overwinning uit het vuur sleepte. VELO is samen met Targos BEVO hekkensluiter.

De rentree van Westlandia leverde een punt op. De Naaldwijkse ploeg speelde in sporthal Boswijk tegen een subtopper van vorig jaar, Hercules. De thuisploeg leidde halverwege met 11-8 mede door een nerveuze start van Naaldwijkse zijde. In het laatste kwart kreeg Westlandia grip op de fysiek sterkere tegenstander en kon zelfs op voorsprong komen. In een spannende slotfase kwam Hercules alsnog langszij: 19-19.

Verburch opende het seizoen met een nederlaag. In de Jan van der Valk sporthal bleek Benefitt/BFC een maatje groot voor de gerenoveerde Poeldijkse ploeg. De Limburgse ploeg uit Beek vertrok uit Poeldijk met een 32-21 overwinning.

De reserves van WPK/Westlandia openden het seizoen met een nipte overwinning op Goodflooring/HMC Raamsdonksveer. In sporthal Dongemond waren de treffers op de bon. Na twee keer 30 minuten handbal hadden de toeschouwers maar 25 doelpunten geteld. Daar had de Naaldwijkse ploeg niets mee te maken, want de twee punten waren in de tas. In de dekking stond het goed bij Westlandia, maar aanvallend liep het nog niet lekker. Na een voordelige 7-6 voorsprong bij rust won Westlandia met 13-12. De Naaldwijkse ploeg speelde met jeugdspeelsters Michelle Dortweg, Faye van Zon en Daniƫlle Koene.