Archief

'Vermiste' scheidsrechter fluit niet meer voor bond

Het Nederlands Handbal Verbond heeft voor de zondag niet gespeelde wedstrijd tussen HV Schipluiden en ROAC uit Rijpwetering een scheidsrechter aangewezen, die had aangegeven geen bondswedstrijden meer te willen fluiten. Er was geen vervanger, dus konden de teams onverrichterzake naar huis.

De Schipluidenaren waren vorige week achter de beslissing van de arbiter gekomen. De man woont in Schipluiden en fluit normaal bij buurman DIOS uit Den Hoorn. Tot dit seizoen floot hij ook wedstrijden in de landelijke competitie, maar daar is hij inmiddels mee gestopt.

Inwoners van het dorp kwamen hem vorige week tegen en hoorden het verhaal van de arbiter, zo meldt secretaris Christine Eikelenboom namens HV Schipluiden. "Daarop hebben wij de bond gebeld met dit verhaal. Zij zeiden te wachten op een reactie van de scheidsrechter."

De vereniging ging er vanuit dat er een vervanger geregeld zou worden, maar dat is niet gebeurd. Zondagmiddag stonden er twee ingespeelde teams klaar om te beginnen. Zij konden echter alweer snel onder de douche stappen en huiswaarts keren.

Categorieen:
Algemeen