Zaalhandbal: Veneco/VELO verliest nipt; heren Quintus 2 winnen

Dames

Veneco/VELO heeft de tweede thuiswedstrijd niet in winst weten om te zetten. In Wateringen was United Breda net te sterk voor VELO. In de eerste helft hielden VELO en United Breda elkaar in evenwicht. De ruststand was 13-13. Na de pauze wist uiteindelijk United Brea een gaatje te slaan en nam een 24-21 overwinning mee naar Brabant. VELO is na drei wedstrijden nog puntloos evenals Targos/BEVO, promovendus Foreholte en Bentelo.

Heren

De reserves van Koornneef W&S/Quintus behaalden in Zwartemeer een knappe overwinning op de reserves van JMS/Hurry Up. De eerste helft ging gelijk op en werd afgesloten met een 12-10 voorsprong voor de thuisploeg. Na de pauze liep Hurry Up uit naar een maximale voorsprong van vijf treffers (15-10 en 16-11), maar daarna knokt Quintus zich terug in de wedstrijd. Zowel defensief als aanvallend stond het goed bij Quintus en nam het in de slotfase het heft in handen. Onder aanvoering van rechteropbouwer Mark van Vliet en keeper Paul Vis bleek Quintus een taaie tegenstander.

De thuisploeg dacht de overwinning gemakkelijk binnen te halen, maar verkeek zich op de vechtlust van het jonge Heulse team, dat Roy Verlaan met een knieblessure al in de eerste helft naar de kant zag gaan. De aanvoerder kwam niet meer terug. Na een zeer spannende slotfase sleepte Quintus een 24-22 overwinning uit het vuur. Mark van Vliet was met acht treffers topscorer.