Archief

Veldkorfbal: ODO en Valto vloeren koploper

Eerste klasse E

ONDO heeft nog steeds geen punt binnen na de rentree op dit niveau. De 's-Gravenzandse ploeg verloor met het kleinst mogelijke verschil van WION. De Rotterdammers wonnen op het Julianasportpark met 19-18. ONDO heeft nul punten en is hekkensluiter. Volgende week gaat ONDO op bezoek bij DVS'69.

Eerste klasse F

Valto heeft mede-koploper Pernix de tweede nederlaag van het seizoen toegebracht. Op sportpark De Zweth leidde de thuisploeg halverwege de wedstrijd met 11-9. Na de pauze kon Valto de voorsprong behouden op de Leidse bezoekers. Uiteindelijk won Valto met 22-20. Rapid is nu de enige koploper met twee punten voorsprong op Valto, Pernix en Telstar. Volgende week komt Telstar op bezoek in De Lier.

Tweede klasse F

ODO heeft de tweede topper binnen acht dagen in winst opgezet. Na de nederlaag tegen Achilles volgde op sportpark De Commandeur een 15-13 overwinning op KOAG, dat voorafgaand dit duel mede-koploper was. De bezoekers uit Krimpen aan den IJssel leidden halverwege de wedstrijd met 5-7, nadat ODO Bij een 5-5 tussenstand niet meer tot score kwam. Na de pauze herstelde ODO zich en wist KOAG in de slotfase te verslaan. De Maaslandse ploeg staat samen met KOAG twee punten achter op koploper Achilles.

Tweede klasse G

CKC Maassluis blijft koploper ONDO op twee punten volgen. Op het Wipperspark won de thuisploeg van Kinderdijk. In een wedstrijd waarin CKC Maassluis vanaf het begin een kleine voorsprong had, was de ruststand 8-7 voor de thuisploeg. Na de pauze opende CKC Maassluis sterk en verkreeg het de grootste voorsprong van de wedstrijd (14-9). Daarna kwam Kinderdijk knap terug (14-13), waarna CKC Maassluis het heft weer in handen nam en met 20-16 wist te winnen. Volgende week gaat CKC Maassluis op bezoek bij Twist.

Derde klasse G

Dijkvogels heeft voor de tweede keer op rij dure punten laten liggen in strijd om promotie naar de tweede klasse. Op eigen sportpark eindigde het treffen tegen Fortissimo uit IJsselstein in een 16-16 gelijkspel. Voor Dijkvogels was het een moeizaam behaald gelijkspel. Na de eerste helft leidde de ploeg wel met 7-5, maar in de laatste 3 minuten moest het een achterstand van twee treffers ongedaan maken. Jaap Boon zorgde er met twee treffers voor dat Dijkvogels toch een punt overhield aan het duel. Volgende week gaat Dijkvogels op bezoek bij mede-hekkensluiter DKV.

Categorieen:
De Lier Maassluis Sport