Archief

Zaterdagvoetbal: Honselersdijk wint streekderby

Topklasse

Het is Excelsior Maassluis voor de vijfde keer op rij niet gelukt om een overwinning te behalen. Aan de Lavendelstraat in Maassluis won Capelle met 2-0. De tricolores staan voorlaatste op de ranglijst en zijn na promovendus SteDoCo de meest gepasseerde verdediging. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek dat evenveel punten heeft.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande incasseerde voor de tweede keer op rij geen tegentreffer en is de enige ploeg die nog geen tegendoelpunt tegen kreeg. Op bezoek bij Valken'68 won de fusieclub met 4-0. FC 's-Gravenzande heeft nog geen puntverlies en staat een punt achter op koploper Argon.

Tweede klasse C

Westlandia heeft de ongeslagen status ook na drie wedstrijden weten te behouden. De Naaldwijkse ploeg won bij Be Fair met 2-1 en heeft drie punten voorsprong op SVC'08.

KMD heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In de streekderby tegen Lyra won de promovendus met 1-0. Hetzelfde gold voor HVC'10. De degradant had nog geen overwinning op zak en wist dat op sportpark De Rondgang te behalen tegen TAVV. Het werd 2-1.

Sportclub Monster kent een lastige opening van het seizoen. De fusieclub is na drie speelronden hekkensluiter na een 2-1 nederlaag tegen UVS, dat voorafgaand aan de wedstrijd hekkensluiter was.

Derde klasse B

Maasdijk heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg met 4-1 van DSVP. Maasdijk blijft alleen koploper.

Het is MVV'27 voor de tweede keer dit seizoen niet gelukt om een streekderby te winnen. Op sportpark De Strijphorst won Honselersdijk in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-2. Dit was eveneens de ruststand.

Naaldwijk behaalde de eerste overwinning door een knappe 2-0 overwinning op DUNO. Zowel voor rust als na rust viel een doelpunt.

Verburch incasseerde na twee puntendelingen de eerste nederlaag. In Loosduinen bleek GDA nipt met 1-0 te sterk.

Vierde klasse B

VELO heeft de derde overwinning behaald. De uitslag was minder dan de voorgaande wedstrijden, maar de drie punten zijn weer binnen. In Rijswijk won VELO met 4-1 van Vredenburch.

Vierde klasse E

Schipluiden is na Westlandia, Maasdijk en VELO de vierde koploper in onze regio. In Schiedam won Schipluiden met 7-3 van SVV. Het eveneens ongeslagen FC Maense kwam dit weekend niet in actie. Schipluiden heeft twee punten voorsprong op CION.

Quintus verwelkomde de eerste zege. Aan de Leeuwerik won de Heulse degradant met 1-0 van PPSC. MSV'71 moet in ieder geval nog een week wachten op de eerste overwinning. MSV'71 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd van GGK. In Rotterdam won de thuisploeg met 3-2.