Veldkorfbal: louter nederlagen voor regioploegen

Eerste klasse E

ONDO moet nog minimaal een speelronde wachten op de eerste overwinning. In de wedstrijd tegen het eveneens puntloze Korbatjo dolf ONDO het onderspit. Op het sportveld H. Parkhurstweg in Oud-Beijerland leidde Korbatjo na de eerste helft met 6-5. Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Korbatjo wist na een 14-14 tussenstand het beslissende gaatje te slaan en behaalde het de eerste overwinning door een 16-14 zege. ONDO blijft de puntloze hekkensluiter.

Eerste klasse F

Valto heeft na een doelpuntrijke wedstrijd de overwinning moeten laten aan Vitesse. Op sportpark De Bongerd kwamen beide ploegen in totaal aan 47 treffers. Vitesse had het initiatief en na ruim 17 minuten spelen leidde de thuisploeg met 6-3. De ruststand was 11-7 voor Vitesse. Valto wist in de tweede helft de marge te halveren. Vitesse leidde toen met 20-18. In de slotfase kon Vitesse de marge uitbreiden naar vijf treffers en won het met 26-21.

Tweede klasse F

ODO incasseerde in de vierde speelronde de eerste nederlaag. Op het Pomonaplein in Den Haag won mede-koploper Achilles de topper. De Haagse ploeg leidde na de eerste helft met 7-5. Achilles pakte de overwinning met een marge van drie treffers: 19-16. Volgende week volgt voor ODO weer een topper. KOAG dat samen met Achilles koploper is, komt op bezoek in Maasland.

De topper tussen CKC Maassluis en ONDO is een prooi geworden voor de bezoekers uit Middelburg. Op het Wipperspark nam ONDO direct het initiatief. De bezoekers opende de score en kwamen geen enkele keer achter. Na een 4-4 tussenstand sloeg ONDO een gaatje (4-7) en leidde halverwege de wedstrijd met 5-7. Na de pauze bleef ONDO het initiatief houden en won het vrij eenvoudig met 17-9.

Derde klasse G

Dijkvogels is de ongeslagen status kwijt geraakt. Op het Groenhovenpark in Gouda won Gemini van de mede-koploper. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 9-3. Dijkvogels zette nog wel een eindsprint in, maar het mocht niet meer baten. Gemini bleef overeind en won met 13-10.