Archief

De Bakker en Middelkoop geven Nederland sprankje hoop

Thiemo de Bakker en Matwé Middelkoop hebben zaterdag voor een Nederlandse stunt gezorgd in het dubbelspel. De twee versloegen in de Davis Cupontmoeting met Zwitserland Roger Federer en Marco Chiudinelli in vijf sets: 6-7 (7), 6-4, 6-4, 4-6 en 1-6.

De eerste set begon redelijk hoopvol. Beide landen wonnen hun eigen servicegames, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. De 's-Gravenzander en zijn dubbelpartner wonnen die. De twee daaropvolgende sets beslisten de Zwitsers door het Nederlandse duo een keer te breken. De Bakker en Middelkoop flikten dat kunstje ook in set vier en trokken daarmee de stand gelijk.

In de beslissende set leek het erop dat Federer en Chiudinelli helemaal op waren. De Bakker en Middelkoop wonnen liefst vijf games op rij, voor het Zwitserse tweetal iets terug kon doen. Nederland besliste de partij daarna na ruim 3 uur op eigen service.

Door de winst houdt Nederland nog een sprankje hoop op promotie naar de Wereldgroep. Vrijdag werden de twee wedstrijden in het enkelspel verloren, waarna nu de stand op 2-1 in het voordeel van de Zwitsers staat. Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma. De Bakker staat vooralsnog op de planning om te spelen tegen Federer. De teamcaptains mogen echter spelers tot vlak voor de partij nog wisselen.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen