Archief

Zaalhandbal heren: Quintus wint van Hellas

Koornneef W&S/Quintus heeft de streekderby tegen AJ Sports/Hellas in winst omgezet. De Heulse ploeg won met 20-9 en staat na twee speelronden samen met Alphadeur/Houten ongeslagen aan de leiding in de eredivisie.

In de Van der Voorthal keken de toeschouwers hun ogen uit. Na ruim een kwartier spelen leidde Hellas met 6-0 en leek een verrassing in de maak, echter de thuisploeg herstelde zich en zette orde op zaken. Nog voor de pauze was de schade hersteld en gingen beide ploegen met een 6-6 tussenstand naar de kleedkamers.

Na de pauze was Quintus heer en meester in eigen sporthal. Hellas kwam er niet meer aan te pas. Na ruim 45 minuten spelen was de wedstrijd gespeeld. Quintus leidde met 15-7. Hellas scoorde pas een maal in een half uur en kwam uiteindelijk niet boven de 10 treffers uit. Quintus kon toch tot 20 treffers komen en won met 20-9.

Eerste divisie

De reserves van Koornneef W&S/Quintus hebben de eerste twee punten binnen van het nieuwe seizoen. In sporthal Opperdam versloeg de Heulse ploeg de reserves van Kras/Volendam. Onder aanvoering van de ongrijpbare Remco Hagen kon Quintus een 33-29 overwinning behalen. De teruggekeerde opbouwer was met 14 treffers topscorer. De Heulse ploeg opende vorig seizoen met een nederlaag bij Sittardia 2.

DIOS is het seizoen begonnen met een gelijkspel. In Herteheym in Herten nam de ploeg uit Midden-Delfland het op tegen promovendus Swift 2000. De Limburgse ploeg eindigde vorig seizoen als derde in de Tweede divisie B. In een gelijk opgaande wedstrijd gaf DIOS in de laatste seconden de winst uithanden en Swift wist de eerste thuiswedstrijd gelijk te spelen: 22-22. Swift leidde halverwege de wedstrijd met 10-9. Vorig seizoen opende DIOS met een overwinning op de reserves van Targos BEVO.

Categorieen:
Midden Delfland Sport