Veldkorfbal: 3 regioclubs nog ongeslagen

Eerste klasse E

ONDO leed voor de derde keer een nederlaag. Fortis bleek op het Juliana sportpark veel te sterk voor de promovendus. Fortis won met 27-18. Komende zaterdag speelt ONDO de uitwedstrijd tegen het eveneens nog puntloze Korbatjo. Een belangrijke wedstrijd om het zelfvertrouwen op te krikken.

Eerste klasse F

Valto behaalde haar tweede overwinning en wederom gebeurde dat op sportpark De Zwet. DES uit Delft incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. Valto won met 20-16 en staat op een derde plaats met twee punten achter twee koplopers.

Tweede klasse F

ODO heeft de derde overwinning op rij binnen. Op sportpark De Commandeur won de thuisploeg met 18-16 van Weidevogels. De eerste helft werd afgesloten met een 9-8 voorsprong voor ODO. Volgende week wacht de eerste testcase. ODO gaat dan op bezoek bij mede-koploper Achilles.

CKC Maassluis heeft ook de derde wedstrijd gewonnen en blijft koploper. In Kapelle had CKC Maassluis het in de eerste helft moeilijk tegen KV Kapelle. De thuisploeg leidde halverwege de wedstrijd met 7-5. Na de pauze startten de bezoekers sterk en hielden dat de tweede helft vol. Bij een 9-9 tussenstand nam CKC Maassluis afstand van de opponent en liep het uit naar een 19-13 overwinning.

Derde klasse G

Dijkvogels heeft met moeite de derde wedstrijd gewonnen. Op eigen sportpark bleek De Vinken een taaie opponent. De bezoekers namen een 2-4 voorsprong, waarna Dijkvogels met 5-4 de leiding nam. Bij rust leidde De Vinken met 6-8. Na de pauze kwam de thuisploeg langzaam in de buurt en bij 9-9 ging het over de tegenstander heen. In de laatste 20 minuten liep Dijkvogels uit naar een 17-12 overwinning.