Archief

IJsbrand Chardon loopt hoofdprijs mis in Breda

IJsbrand Chardon heeft zaterdag geen beslag kunnen leggen op de titel bij het vierspanevenement bij Outdoor Brabant. De menner uit Den Hoorn eindigde achter Boyd Exell op de tweede plaats in de individuele eindstand.

In verband met het WK pony's was de volgorde van de wedstrijdonderdelen op Outdoor Brabant voor de vierspanrijders aangepast. Op donderdag reden de menners hun dressuurproef, gevolgd door de vaardigheid op vrijdag en de afsluitende marathon op zaterdag. De terreinen van landgoed De Prinsenhoeve werden de afgelopen dagen geteisterd door zware regenbuien waardoor het terrein voor de marathon een grote modderpartij werd. Voor de vierspannen werd de laatste hindernis uit het parcours genomen.

IJsbrand Chardon won de dressuur, tikte er in de vaardigheid een balletje af en ging als leider van het klassement de marathon in. Na een voortvarende start ging het mis in hindernis vijf, waar de viervoudig Wereldkampioen bijna 20 seconden verloor toen hij de laatste poort voorbij reed. Chardon haalde met het landenteam wel de eerste plaats met zijn Nederlandse collega's De Ronde en Timmerman.

Categorieen:
Sport