Archief
WOS

WOS

Elske Koopman nieuwe hoofdredacteur van de WOS

De WOS heeft per 15 oktober een nieuwe hoofdredacteur: Elske Koopman.

Koopman is opgegroeid in Nijmegen en studeerde journalistiek in Tilburg. Daarna begon haar gevarieerde loopbaan in deze sector, met politiek als specialiteit. "Vroeger als kind keek ik al parlementaire enquêtes en debatten", vertelt ze. "Tijdens mijn opleiding werd ik enthousiast voor politieke verslaggeving en ging ik geregeld naar Den Haag." Na haar studie vertrok ze dan ook naar deze politieke hoofdstad.

Na schrijven voor een lokale krant van Den Haag, politiek verslaggever bij Cobouw, politiek redacteur bij de NOS en een eigen politiek magazine: Politiek &Zo, heeft ze een tijd gewerkt als freelancer. Daarna ging ze aan de slag bij Aedes, Vereniging van Woningcorporaties. Maar, Koopman is geen onbekende bij de WOS. Sinds mei dit jaar is ze actief op de nieuwsredactie, als gedetacheerde verslaggever in het landelijke project 'Versterking lokale journalistiek' via de NOS.

Werken op de nieuwsredactie van de WOS beviel erg goed. "Vanaf dag één voelde ik me hier thuis. Toen merkte ik pas hoe erg ik de lokale journalistiek had gemist", vertelt ze. Al sinds het begin van dit jaar stond de vacature 'hoofdredacteur' open. "Collega's begonnen te hinten of het niet iets voor mij zou zijn, toen is het zaadje geplant."

Koopman verheugt zich enorm op haar nieuwe functie. "Waar ik nu het meeste naar uitkijk is om samen een mooie productie neer te zetten rondom de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar."