Archief
WOS

WOS

'Best zware hack, maar maandag moet en zal school open'

Harry de Bruijn van ROC Mondriaan voorziet een ander begin van het schooljaar dan andere jaren, maar maandag gaan de vestigingen van ROC Mondriaan wél open.

De onderwijsinstelling is deze week getroffen door een zware hack. "Dingen worden nu anders voorbereid dan andere jaren, maar alles is erop gericht dat leerlingen maandag weer naar school kunnen, zeker na een coronajaar van veel thuis zitten", zegt De Bruijn in het WOS-radioprogramma Maarten in de middag.

Hij kan nog niet zeggen of het gaat om zogeheten gijzelsoftware. "Er is nog geen geld gevraagd", voegt hij eraan toe. De Bruijn wil daarom niet speculeren over de motieven achter de hack.

Elke locatie van de onderwijsgroep heeft dezelfde problemen en hetzelfde plan. In Naaldwijk zit ROC Mondriaan samen met Lentiz in het World Horti Center, dus mogelijk kunnen de opleidingen elkaar daar helpen.

De Bruijn benadrukt voor ouders en leerlingen dat alle vestigingen, dus ook die in Naaldwijk maandag gewoon opengaan. ROC Mondriaan heeft vestigingen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk, in het World Horti Center. Daar worden de opleidingen Zorg en Welzijn, Technologie en Engineering en cursus Taal+ aangeboden.